אחסון אתרי אינטרנט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שרתי קרן ויקימדיה בחוות אחסון בפריס, 2004

שירות אחסון אתרי אינטרנט הוא שירות המספק ליחידים וארגונים אירוח (או אחסון) של דפי אינטרנט וקבצים אחרים, בהם קובצי מידע, תמונות, קובצי וידאו וכל סוג תוכן אחר. במטרה לאפשר לאחזר מידע זה דרך רשת האינטרנט. אחסון אתרי אינטרנט הוא מקרה פרטי של אחסון ענן.

המידע מאוחסן על שרת או שרתים הזמינים לציבור על בסיס קבוע. השרתים נמצאים בדרך כלל בחוות שרתים.

שירות זה מאפשר ללקוח להתמקד בתוכן אתר האינטרנט שהוא יוצר, כשאת תשתיות החומרה והתוכנה הנדרשות הוא מקבל מספק שירותי האחסון. את השירות מספקות חברות אחסון, בהן ספקיות שירותי אינטרנט, על גבי שרתים ייעודיים, המאפשרים אחסון אתרים וגישה אליהם. חלק מהחברות הללו מספקות גם שירותי בניית אתרים ומכירת שמות מתחם (דומיינים). לאחסון אתרים יש חשיבות גם מבחינת SEO (קידום אתרים אורגני) מכיוון שזמינות, מהירות ואבטחה הם כמה מגורמי הדירוג של מנועי החיפוש.

מרבית ספקי שירותי אירוח האתרים עושים זאת תמורת תשלום, אך יש גם המספקים שירות בסיסי כזה ללא תשלום, תוך הצעת שירות בתשלום למי שהשירות הבסיסי אינו עונה על צרכיו, או תוך מיקום פרסומות בדף או בחלון צץ.

סוגי שירותים

השירות הבסיסי ביותר במסגרת אחסון אתרים הוא אחסון דפי אינטרנט. את הדפים יכול הלקוח לטעון באמצעים סטנדרטיים, כגון FTP או ממשק ייעודי לטעינת הקבצים.

רוב ספקי השירות מציעים מגוון חבילות אירוח שונות, כאשר המשתנים העיקרים בהן הם:

שרתים מתקדמים מאפשרים תמיכה במסד נתונים. כל אתר גדול המכיל מידע רב, כמו גם אתר מסחרי הזקוק לשמירת נתוני העסקים הנערכים בו, זקוק למסד נתונים כדי לאחסן את המידע. הלקוח יכול להתקין מסד נתונים על שרת האחסון או על שרת ייעודי אחר (בהתאם לסוג שירות האחסון אותו הוא מקבל). את המידע הוא שולף באמצעות פלטפורמות ייעודיות היודעות להתממשק למסד הנתונים (כגון PHP, .NET, JAVA ועוד). עבור אתרים הדורשים אבטחה, כגון אתרי מסחר אלקטרוני, דרושים גם מרכיבים אחרים, כגון שכבת SSL.
שרתי האחסון יכולים לעבוד על שרתים מסוגים שונים, ולהריץ מערכות הפעלה שונות (כגון חלונות, לינוקס ועוד). אחת התצורות המרכזיות להרצת שרתי "קצה עליון" (שרתים המיועדים לעבוד בעומס עבודה גדול) היא שרת סאן מיקרוסיסטמס/HP, שעליו רצה מערכת הפעלה לינוקס, שרת HTTP של אפאצ'י, מסד נתונים מסוג אורקל (או MySQL). האתר עצמו יכול להיות כתוב בשפות התכנות המקובלות למטרה זו, כגון PHP, Perl, פייתון או J2EE. שרתי חלונות מריצים מערכת הפעלה חלונות (גרסת שרת), ומסד נתונים SQL Server, ומעל השרת רצה תוכנה הכתובה ב-.NET.

בנוסף, ספקי השירות עשויים להציע:

סוגי אחסון

  • אתרי אחסון חינמיים (Free Hosting) - לרוב אתרים אלו משנים את דפי האינטרנט ומוסיפים פרסומות. הם מוגבלים יחסית לאתרים בתשלום.
  • אחסון אתרים שיתופי (Shared Hosting) - כמה וכמה אתרים מאוחסנים על אותו שרת המשתמשים באותו מעבד, זיכרון ועוד.
  • אחסון מיני ייעודי (Virtual Private Server) - באחסון מסוג זה, כל לקוח מקבל מחיצה מתוך האחסון הייעודי עם הקצאת מעבד וזיכרון, כאשר בכל מחיצה מותקנת מערכת הפעלה בנפרד.

בנוסף, הלקוח מקבל (לרוב) גישה מלאה למערכת ההפעלה המותקנת במחיצתו.

  • אחסון ייעודי (Dedicated) - כל לקוח מקבל שרת אחסון ייעודי. בנוסף, הלקוח מקבל גישה מלאה לשרת, לרוב כולל סיסמת מנהל.
  • אחסון במקובץ (Clustering) - כמה שרתים עובדים יחדיו כדי לאחסן את המידע, ומשתפים ביניהם פעולה ומשאבים.

ראו גם

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0