אידוי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שני סוגים של כלי אידוי

בישול באידוי הוא בישול של מזון שחימומו מתבצע באמצעות אדים של מים.

האידוי מתבצע באמצעות כלי אידוי בעל מספר מפלסים או כלים נפרדים המונחים זה מעל זה. במפלס התחתון מים רותחים, אשר אדיהם מבשלים את המזון המונח במפלסים העליונים.

ישנם גם מכשירי בישול אשר פועלים בעזרת אוויר חם בלבד, ולעיתים גם שיטת בישול זה מכונה אידוי, אם כי היא שונה באופיה ואינה עושה שימוש באדים. [דרושה הבהרה]

דוגמאות אידוי

מאכלים נפוצים המבושלים באידוי

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אידוי בוויקישיתוף



Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0