אנגוסטורה ביטרס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אנגוסטורה ביטרס
Angostura bitters
Angostura aromatic bitters dD.jpg
סוג ליקר
אחוז אלכוהול 44.7
מוצא ונצואלהונצואלה ונצואלה
מועד הכנה ראשוני 1824
צבע חום
טעם מר

אנגוסטורה ביטרסאנגלית: Angostura bitters) הוא ביטרס(אנ') בטעם מר וניחוח עשיר ורענן המופק משורש צמח הערבז ומיוצר בטרינידד וטובגו. המשקה משמש כתבלין להוספת טעם מריר וארומטי לתבשילים, מאפים וממתקים שונים, אך בעיקר לתיבול קוקטיילים.

היסטוריה

המשקה הומצא במקור על ידי רופא גרמני בשם יוהאן גוטליב בנג'מין סיגרט (Johann Gottlieb Benjamin Siegert) שהיה מנתח בצבאו של סימון בוליבר בוונצואלה והחל למכור אותו בשנת 1824. בשנת 1830 הוא ייסד מזקקה שייצרה את האנגוסטורה באופן מסחרי בעיר אנגוסטורה ששמה הפך לסיודד בוליבר מרכיבים מקומיים. סיגרט כנראה נעזר בידע בוטני של האינדיאנים. את האנגוסטורה החלו לייצא משנת 1853 ובשנת 1875 המזקקה עברה לטרינידד וטובגו. סיגרט נפטר בשנת 1870.

האנגוסטורה היא מרכיב מפתח במספר קוקטיילים כמו: ג'ין טוניק, וודקה טוניק, מנהטן, רוב רוי וקוקטייל שמפניה (שלהכנתו נהוג לטפטף מספר טיפות אנגוסטורה על קוביית סוכר ולהניחה בתחתית הכוס). כמו כן ניתן לתבל בו משקאות מוגזים כמו 'ג'ינג'ר אייל' או 'למון ליים' ואף 'מילקשייק' ו'שוקו'.

ניתן ללגום את האנגוסטורה כאפריטיף וכן כמזור מיידי להתקפת שיהוקים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אנגוסטורה ביטרס בוויקישיתוף


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0