הרב דוד טברסקי (ירושלים)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
האדמו"ר מראחמיסטריווקא
רבי דוד טברסקי
רבי דוד מרחמיסטריווקא.bmp
לידה כ"ה בחשוון ה'תשי"ג (גיל: 71)
ירושלים
מקום מגורים ירושלים
מקום פעילות ירושלים
תקופת הפעילות כ"ב בסיון ה'תשס"ד – הווה
חיבוריו מילין קדישין
בת זוג אסתר צערל (לבית ניישלאס)
שם השושלת חסידות רחמסטריווקא
אב רבי ישראל מרדכי טברסקי
אם שרה גרינא
אדמו"ר מראחמסטריווקא ה־שישי
כ"ב בסיון ה'תשס"ד

רבי דוד טברסקי (נולד בכ"ה בחשון תשי"ג) הוא האדמו"ר מראחמיסטריווקא בישראל.

ביוגרפיה

נולד לרבי ישראל מרדכי ולשרה גרינא בת רבי סנדר אורי (מחסידי ראחמיסטריווקא וצאצא של רבי צבי אלימלך שפירא מדינוב). בברית המילה כובד בסנדקאות קרוב משפחתו רבי מרדכי שלמה פרידמן מבאיאן[1], והכהן הפודה בפדיון הבן היה הרב יצחק מאיר לוין. גדל בצל סבו רבי יוחנן טברסקי, שימשו וישן בביתו. למד בתלמוד תורה עץ חיים בירושלים, שם למד בין היתר אצל רבי נטע פריינד.

נשא בי"ח בסיוון תשל"ב את אסתר צערל, בתו של רבי משה ניישלאס, רב שיכון סקווירא. בשנים הראשונות לאחר נישואיו גר בשיכון סקווירא. מדי ל"ג בעומר היה מקפיד לנסוע מארה"ב להילולת הרשב"י במירון.

היה מקורב לגאב"ד העדה החרדית רבי משה אריה פריינד, ולרבי מאיר סולובייצ'יק ראש ישיבת בריסק[דרוש מקור].

בהנהגה

בחנוכת הבית לבית המדרש בירושלים, חשון תשס"ז, יחד עם דודו רבי חי יצחק מרחמסטריווקא-ארצות הברית

לאחר פטירת אביו בכ"ב בסיון תשס"ד, סירב תחילה להתמנות לאדמו"ר, והציע לחסידי אביו שיקבלו את מרות דודו רבי חי יצחק טברסקי, שכיהן כאדמו"ר בארצות הברית. בסופו של דבר קיבל על עצמו את התפקיד, בהוראת דודו. בעת ביקורי דודו בארץ היה עורך טישים יחד אתו.

מאריך בתפילות ובעשיית המצוות. תפילות ראש השנה שלו נמשכות כמעט עד לשקיעת החמה, ולעיתים אף לאחריה. קידוש לבנה או נענועים בחג הסוכות וכדומה - אורכים אצלו זמן רב, ומעמד הדלקת נרות חנוכה (כולל הטיש שאחריו) אורך אצלו לעיתים למעלה מ-3 שעות[2].

אירועים מיוחדים, בעיקר מעמד הדלקת נרות חנוכה, טיש פורים ומעמד ההדלקה בל"ג בעומר במירון - מושכים אליהם רבים, גם מקהילות אחרות.

רבי דוד טברסקי, ל"ג בעומר תשע"ז במירון

בהוראתו הפסיקה ישיבת מאור עיניים לקבל תקציבים ממדינת ישראל[3]. עם זאת, משפחתו הקרובה לומדת במוסדות מתוקצבים. בניגוד לאביו שהיה מורה לחסידיו להשתתף בבחירות, הוא אינו מביע עמדה בנושא, בנימוק שאינו מעוניין להתערב בפוליטיקה. בפועל, רוב אנשי החסידות - כולל בני משפחתו הקרובה - מצביעים בבחירות. הוא עצמו היה משתתף בבחירות עד מינויו לאדמו"ר.

צאצאיו

לרבי דוד שתי בנות, שנולדו לו לאחר עשרים ושתיים שנות נישואין.

  • חנה שפרה, נשואה לרב שמואל אבא טברסקי, בנו של בן דודו הרב יעקב יוסף טברסקי מארצות הברית[4].
  • ייטל חיה, נשואה לרב דוד יצחק יעקב בידרמן, בן המשפיע רבי נחמן בידרמן[5].

מוסדות החסידות

Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – ישיבת מאור עיניים
Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – חסידות רחמסטריווקא

מרכז מוסדות החסידות ממוקם בשכונת גבעת משה בירושלים. האדמו"ר מתגורר בבניין מגורים סמוך, ושוהה רוב היום בחדרו שבמרכז המוסדות. על החסידות נמנות כאלף משפחות, חלק מהם דור ראשון בחסידות.

מכון מעיין הברכה מוציא לאור את דברי התורה של האדמו"ר, כולל גיליון שבועי בשם מילין קדישין. כן יוצאים לאור גליונות נוספים (אחד מהם בשם דברי אלוקים חיים), על ידי אנשים פרטיים.

לחסידות בראשותו יש ישיבה גדולה ושתי ישיבות קטנות; חמישה בתי כנסת בבית שמש, שלושה בביתר עילית, שניים בבני ברק, בית כנסת במודיעין עילית ובית כנסת באלעד.

קישורים חיצוניים

ראו גם

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0