טיוטה:המכלול:עמוד ראשי/הסברים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ההסברים מודגשים בצהוב. ניתן להציג את העמוד הראשי נכון ליום מסוים באמצעות הקוד

{{:עמוד ראשי|תאריך}}

כאשר תאריך הוא תאריך בפורמט

7 may 2010
ברוכים הבאים למכלול!
ברוכים הבאים למכלול!
המכלול הוא מיזם לחיבור אנציקלופדיה שיתופית, יהודית ומהימנה בלשון נקייה ובאספקלריה תורנית, שאותה כולם יכולים לערוך. כעת יש במכלול {{מספר ערכים}} (לא מדובר בתבנית, כי אם ב"מילת קסם", המחזירה את מספר הערכים הנוכחי) ערכים, מתוכם 2,491 ערכים שנוצרו במכלול
המכלול הוא מיזם לחיבור אנציקלופדיה שיתופית, יהודית ומהימנה בלשון נקייה ובאספקלריה תורנית, שאותה כולם יכולים לערוך. כעת יש במכלול 338,827 ערכים, מתוכם 2,491 ערכים שנוצרו במכלול
ערכים בפרשת השבוע - שבת פסח
מצות

פסח הוא אחד משלוש הרגלים. הוא חל בתאריכים ט"ו בניסן - כ"א בניסן, כאשר הימים הראשון והאחרון הם ימים טובים, וחמשת הימים שבאמצע הם חול המועד. הוא נחגג כזכר ליציאת מצרים.

בחג הפסח חל איסור לאכול חמץ (ואף שימצא ברשותו של האדם) ויש חיוב לאכול מצות. הלילה הראשון מכונה ליל הסדר, ובו יש מצווה לקרוא בהגדה של פסח ולספר ביציאת מצרים. היום האחרון נקרא שביעי של פסח, והוא נחגג כזכר לקריעת ים סוף.

ההכנות לחג הפסח מתחילות כבר בימים שלפניו, ובתוכן שבת הגדול ומגיעות לשיאן בערב פסח, אז נהוג לעשות בדיקת חמץ וביעור חמץ כדי להבטיח שלא נשאר חמץ בבית. בזמן בית המקדש הייתה ביום זה מצוות הקרבת קורבן פסח. לאחר היום הראשון מתחילים בספירת העומר, הנמשכת עד לחג השבועות.

לערכים הקשורים בחג פסח

עניינא דיומא

ערב פסחקמחא דפסחאבדיקת חמץמכירת חמץביעור חמץביטול חמץתענית בכורותקרבן פסחחגיגת ארבעה עשראפיית מצותעלילת דם
חג הפסחקריאת ההללברכת שהחיינושיר השיריםתפילת טליציאת מצריםשעבוד מצריםעשר מכות מצריםלא בד"ו פסח
ליל הסדרהלכות ליל הסדרקערת ליל הסדרחרוסתכרפסמצהמרורזרועארבע כוסותהסבהאפיקומן
הגדה של פסחסימני הסדרהא לחמא עניאמה נשתנהעבדים היינוארבעה בניםדצ"ך עד"ש באח"בסיפור יציאת מצריםלשנה הבאה בירושלים
שלוש רגליםשמחת הרגליםעלייה לרגלעולת ראיה
חול המועדאיסורי מלאכה בחול המועדשבת חול המועדממחרת השבתמנחת העומרספירת העומר
שביעי של פסחקריעת ים סוףשירת היםסעודת משיחמימונהרומפלנאכט
חמץ ומצהמצה שמורהמצה עשירהמצות ידמצות מכונהשרויהקטניות בפסחחמץ נוקשהחמץ שעבר עליו הפסח

ערך מומלץ

היום בלוח השנה
היום בלוח השנה

Twemoji2 1f5d3.svg היום בהיסטוריה

פורטלים

כל מה שקשור לפורטלים (קבועים, פורטל היום והאקראיים) נמצא בדף תבנית:עמוד ראשי/פורטלים. להלן הפורטלים הקבועים, שאינם מתחלפים (דיונים בעניינם בדף שיחה:עמוד ראשי)

P Bible.png P Bible.png P halacha2.png PShabat.png P Yeshiva.png סמל פורטל הציבור החרדי.png

כאן מוצג פורטל היום. הוא מתבסס על התבנית {{דף מתחלף|פורטלים}} וניתן למצוא הוראות מורחבות בדף תבנית:דף מתחלף/עזרה.

הפורטלים האקראיים מבוססים על Javascript שנמצא כאן. בדף תבנית:פורטלים מתחלפים מוגדרת רשימת הפורטלים המוצגים בעמוד הראשי על בסיס אקראי. מטרתו של הדף תבנית:פורטלים מתחלפים/תמונות לוודא שכל התמונות שברשימה אכן תקינות. דיונים בעניין הצגת הפורטלים האקראיים מתקיימים כאן.

פורטלים אקראיים
(כל הפורטלים - טוען פורטלים...)
P art.png אמנות P physics.svg פיזיקה
P geography1.png גאוגרפיה P chemistry.svg כימיה
Twemoji2 1f4f7.svg תמונת היום

הידעת Question mark 3d.png

Sciences de la terre.svg חדשות ואקטואליה

תבנית:חדשות ואקטואליה - התוכן מתבסס על תוספות ועריכות ידניות, והוא לפיכך מוגן חלקית בפני עריכת אנונימיים ומשתמשים חדשים. דיונים בעניינו במתקיימים בדף שיחת תבנית:חדשות ואקטואליה.


{{{title}}}
מצה שמורה שנאפתה בעבודת יד
מי שהיה מנוע מהקרבתו מחמת אונס, היה מקריב בי"ד באייר, פסח שני

פסח כשר ושמח!

{{{title}}}

פורטל היום

P France.svg

פורטל צרפת הוא שער לכל הנושאים הקשורים בצרפת. בפורטל ניתן למצוא קישורים שימושיים לשלל הערכים העוסקים באומה הצרפתית על כל רבדיה: גאוגרפיה, היסטוריה, כלכלה, חברה, תרבות, המטבח הצרפתי, מאכלים צרפתיים, אמנות, ספורט ועוד; וכן פירוט מה קרה כל יום בהיסטוריה של צרפת.

P Bible.png 161px-P judaism (scroll).svg.png P halacha2.png סמל פורטל עולם הישיבות.png סמל פורטל הציבור החרדי.png P literature.svg
פורטל היום
P literature.svg
פורטל עולם הספר הוא שער למידע אודות עולם הספר וההוצאה לאור, עולם הספר וההוצאה לאור הוא יותר מאשר סתם עולם של מילים מסודרות על דף. זהו העולם שמעניק לנו את הכלים להביע ולשתף חידושי תורה מאמרים ורעיונות.
- ת"מ -
פורטלים אקראיים
(כל הפורטלים | טוען פורטלים...)
P cow blank.svg חלב P physics.svg פיזיקה
P geography1.png גאוגרפיה P chemistry blue.svg כימיה
{{{title}}}
שיבולי חיטה

המילה העברית שיבולת (Shibboleth) הפכה לשם גנרי בשפות רבות למילה המאפשרת גילוי זהותו הלאומית של אדם. מקור המילה בספר שופטים, שם מסופר שלאחר שבני שבט אפרים איימו על יפתח הגלעדי כי ישרפו את ביתו, החלו אנשי גלעד להרוג בהם. בני אפרים פתחו במנוסה לעברו המערבי של נהר הירדן, ואנשי גלעד, שנזקקו לתחבולה כדי לזהותם, הורו לכל העוברים במעברות הירדן בהן שלטו, להגיד את המילה שיבולת. בני אפרים, שביטאו את המילה כסיבולת, זוהו, נתפסו ונטבחו, 42,000 איש ביום אחד. דוגמה ל"שיבולת" היא המילה סכוונינגן, שמו של כפר על חוף הים הצפוני בהולנד, וכיום רובע של העיר האג. כשאנשי המחתרת ההולנדית ניסו ללכוד גרמנים שהתחזו להולנדים במלחמת העולם השנייה, הם דרשו מהחשודים לומר את המילה "סכוונינגן" (Scheveningen), משום שהגייתה של מילה זו בגרמנית (שוונינגן) שונה מהגייתה בהולנדית.

{{{title}}}
אחמד וחידי

נפטרו לאחרונה: דונלד פיין, יהושע קולודני, טרי אנדרסון, גדימינאס קירקילאס

מיזמי מכון חכמת התורה
מכון חכמת התורה
תבנית:עמוד ראשי/תחתית מעודכנת המציגה את תבנית:עמוד ראשי/מיזמים - מדובר בקישורים למיזמי מכון חכמת התורה אחרים. התוכן קבוע ואינו משתנה. דיונים בעניין הקישורים שבו מתקיימים בדף שיחה:עמוד ראשי.