ייבוש מזון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תבנית רשת פלסטית עגולה בקוטר של 45 ס"מ בערך, בה יש פלחי עגבניות בשלב מתקדים של ייבוש, רואים יש מתחת לתבנית עוד תבניות זהות בערימה לייבוש
ייבוש עגבניות במכשיר ייעודי ביתי
תבנית עגולה שתחתיתה רשת, עם פלחי פטריות שמפניון המיועדים why you say it ):לייבוש באוויר חם, על הערימה יש גם סכין ששימשה לחיתוך הפטריות, סכין יפה, עבודת יד.
ייבוש פטריות שמפניון

ייבוש מזון היא אחת השיטות העתיקות לשימור מזון לתקופה ארוכה.

הייבוש מונע מהמזון להוות מצע להתרבוּת של פטריות וחיידקים, ובכך מעכב את קלקול המזון.

סוגי מזון מתאימים לייבוש

שיטות ייבוש

בתקופות עתיקות הייבוש נעשה בחום השמש ובאקלים יבש. באקלים לח היה נהוג עישון, שהוא ייבוש מזורז בחום שמפיצה אש.

כיום מקובל לייבש בתנור או על ידי מכשירי ייבוש ייעודים המזרימים אויר חם על המזון.

ייבוש בעזרת מקור חום ובאמצעות אש לא-ישירה נקרא קלייה.

למרות אמצעי השימור המתקדמים הנהוגים היום, מקובל לייבש ולעשן מזון כדי להקנות לו טעם אופייני.

ראו גם

קישורים חיצוניים


Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.