מוקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קפה מוקה

מוֹקָה (mocha) הוא משקה של קפה, חלב ושוקולד או קקאו. מוקה הוא גרסה של קפה "לאטה", וכמוהו הוא עשוי שליש אספרסו ושני שלישים חלב מורתח, אולם בנוסף, מוסיפים לו שוקולד, אם בצורת סירופ שוקולד או כאבקת קקאו. להוספת טעם ולקישוט יש הזורים עליו אבקת קקאו או מוסיפים לו קצפת או מרשמלו.

השם מוקה נגזר מעיר הנמל מוח'א (المخا) (אנ') שבתימן, שהייתה מרכז סחר בקפה מהמאה ה-15 עד המאה ה-17. בשם זה מכונה זן צמח הקפה שמקורו באזור מוח'א, שטעמו דומה לקפה עם שוקולד. הגרסה המודרנית מחקה אותו באמצעות זני קפה אחרים שמוסיפים להם קקאו.

המוקה הוא המצאה אמריקאית [דרוש מקור] ואינו מוכר כל כך באירופה. בחלק מארצות אירופה והמזרח התיכון הוא מכונה מוקצ'ינו (mocaccino או moccaccino).

גיוונים של המוקה כוללים סירופ שוקולד לבן במקום סירופ שוקולד או שני סוגי הסירופים יחדיו.

בבתי קפה בישראל המשקה החם נקרא "מוקצ'ינו". לעיתים הוא נמכר קר בצורת ברד. ברשתות השיווק נמכר משקה חלב קר בקרטוניות בטעם מוקה.

קרמים לעוגות העשויים מקצפת ואבקת קפה מכונים "קרם מוקה". יש קרמבו בטעם מוקה שהקצפת שלו מכילה קפה.

הביטוי מוקה, משמש גם לתיאור צבע חום בהיר

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0