מירי שליסל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מירי שליסל
לידה 1963 (גיל: 61 בערך)
ענף מדעי תנ"ך
מקום מגורים ישראל
תרומות עיקריות
הקמת מדרשת אור תורה

ד"ר מירי שליסל (נולדה ב-1963) היא אשת חינוך ציונית-דתית, יושבת ראש המזכירות הפדגוגית של משרד החינוך.

ביוגרפיה

מירי שליסל (לבית אדלר) נולדה בירושלים ולמדה בתיכון הדתי פלך. לאחר שירותה הצבאי למדה לתואר ראשון בהיסטוריה ולתואר שני (בהוראת תנ"ך) ודוקטורט באוניברסיטה העברית.

שליסל לימדה בפלך ובשנת 1996 הקימה וניהלה את התיכון הדתי לבנות אור תורה בירושלים. היא למדה ב"מכון מנדל למנהיגות חינוכית" וניהלה את תוכנית ההוראה לנשים מטעם מכללת הרצוג אלון שבות ולימדה במדרשה לבנות במגדל עז, ומשנת 2008 החלה לעבוד ביד הנדיב (קרן רוטשילד), כמנהלת תחום חינוך.

בשנת 2011 מונתה שליסל למפמ"רית תנ"ך בחינוך הדתי. מינויה עורר סערה בשל חששם של חוגים חרדיים-ציונים מיישום תוכניות לימודים חדשות בגישת "תנ"ך בגובה העיניים"[1], עד כדי איומים בפרישה ממערכת החינוך הממלכתית-דתית.

בשנת 2015 פרשה שליסל מתפקיד המפמ"רית והתמנתה לתפקיד סמנכ"לית פדגוגית בעמותת "דעת - רשת לחינוך ולהכשרה מקצועית".

בשנת 2018 הודיע שר החינוך נפתלי בנט על מינויה של שליסל ליושבת ראש המזכירות הפדגוגית[2], המינוי אושר בישיבת ממשלה.

היא נשואה למשה שליסל ומתגוררת בירושלים. לזוג ארבעה ילדים.

מפועלה החינוכי

הקמת מדרשת אור תורה סטון לבנות

בית הספר התיכון לבנות "אור תורה" המשויך לרשת אור תורה סטון בראשות הרב שלמה ריסקין, הוקם על ידי מירי שליסל בשנת 1996, כתיכון שחזונו "אליטיזם לא סלקטיבי", אשר בא לתת מענה ולהוביל למצוינות את כלל התלמידות, ללא העדפה לתלמידות מרקע חזק. שליסל ניהלה את בית הספר במשך תשע שנות פעילותו הראשונות עד להתבססותו.

פעילותה כמפמ"רית לתנ"ך

מינויה של מירי שליסל למפמ"רית תנ"ך בחינוך הדתי הוביל לסערה ולשורת מחאות[3]. אחת הסערות התעוררה סביב אתר חומרי לימוד שהועלה בתחילת כהונתה של שליסל ושהכיל, לדעת מתנגדיה, חומרים המעודדים קריאת פשט "בגובה העיניים".

בין המובילים את ההתנגדות לכהונתה של שליסל כמפמ"רית היה הרב שלמה אבינר. היא זכתה לתמיכתם של הרב איתן אייזמן והרב ישעיהו הדרי, שגם כיהנו בוועדת המקצוע, ושל רבנים נוספים.

בשנות כהונתה חלו שינויים בתוכנית הלימודים בתנ"ך, תוך התאמתה למספר הריאלי של שעות ההוראה, הוספה של פרקים הקשורים לשיבת ציון. התוכנית המחודשת מבוססת על הפרשנות המסורתית ומאפשרת למורה לבחור בין יחידות לימוד שונות.

בצמוד לחידוש תוכנית הלימודים הוקם האתר ללמוד וללמד המרכז חומרי לימוד והעשרה עבור מורי התנ"ך.

לקריאה נוספת

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0