מלטודקסטרין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מלטודקסטרין
מבנה של מלטודקסטרין
מבנה של מלטודקסטרין
מספר CAS 9050-36-6

מלטודקסטרין (באנגלית: Maltodextrin) הוא רב-סוכר המופק על ידי הידרוליזה של עמילן ומשמש כתוסף מזון שכיח במזון מעובד. התוצר משמש לרוב כממתיק מלאכותי[1]. מתיקותו משתנה בהתאם להפקתו. הדרך הנפוצה ביותר להפקתו היא מהידרוליזה של עמילן תפוחי אדמה או תירס.

מלטודקסטרין מורכב משרשראות דקסטרוז (D-גלוקוז) המכילות עד 17 יחידות גלוקוז הקשורות בקשר גליקוזידי. יחס הדקסטרוז נע בין 3 ל-20. ככל שערך הדקסטרוז עולה, כך עולה מתיקות ומסיסות התוצר. מלטודקסטרין מופק באופן תעשייתי מהידרוליזה של מוצרים עם אחוז עמילן גבוה כגון חיטה, תירס, תפוחי אדמה. החומר המופק הוא אבקה היגרוסקופית לבנה העוברת תהליך ייבוש בריסוס.

מלטודקסטרין מופק מעמילן, כדוגמת עמילן חיטה, אך הוא אינו מכיל גלוטן. באירופה מלטודקסטרין שמופק מחיטה פטור מאזהרה לצרכן על תכולת אלרגנים מחיטה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מלטודקסטרין בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Denise L. Hofman, Vincent J. van Buul, Fred J. P. H. Brouns (2016). "Nutrition, Health, and Regulatory Aspects of Digestible Maltodextrins". Crit Rev Food Sci Nutr. 56 (12): 2091–2100. doi:10.1080/10408398.2014.940415. PMC 4940893. PMID 25674937.CS1 maint: Uses authors parameter (link)
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון ובנושא כימיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0