נחש כיפה

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:מיון בשורה 185: attempt to index field 'wikibase' (a nil value). נחש כיפה (שם מדעי: Macroprotodon cucullatus)הוא מין של נחש ממשפחת הזעמניים שאנדמי לאגן הים התיכון. הוא חי באלג'יריה, מצרים, ישראל, איטליה, לוב, מרוקו, פורטוגל, ספרד, וטוניסיה. הוא מגיע לאורך של 55 סנטימטר, בעל קשקשים חלקים. הגוף שלו הוא בצבע צהוב-אדמדם, לעתים עם נקודות שחורות, ועל ראשו יש כתם שחור שנראה כמו כיפה ומכאן שמו. הוא חי ביערות ממוזגים, שטחים פתוחים, שדות, אזורי חקלאות ואף בתוך ערים. הוא פעיל לילה ואוכל לטאות קטנות, יונקים קטנים ולעתים ציפורים קטנות וביצי ציפורים.

בעונת הרבייה, לאחר ההזדווגות הנקבה מטילה 2-6 ביצים מתחת לאבן או בתוך צמחייה עבה. הצעירים בוקעים לאחר 8 שבועות, כשאורכם נע בין 12 ל 16 סנטימטר. הארס שלהם חלש מאוד ולא מסוכן לבני אדם.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא [[commons:Category:{{#property:P373}}|נחש כיפה]] בוויקישיתוף

הערות שוליים


שגיאות פרמטריות בתבנית:הערות שוליים

לא נמצא templatedata תקין
Iguana icon.png ערך זה הוא קצרמר בנושא זוחלים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.