סבאיה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סבאיה
Sabaya.jpg
מאכלים
מוצא תימןתימן תימן
מרכיבים עיקריים קמח, שמרים, מלח וסוכר

סבאיהערבית: الصبايا) הוא מאכל תימני מסורתי.

מאפה בצק העשוי מקמח לבן, שמרים יבשים, מים, סוכר וקורט מלח. הסבאיה עשויה משכבות בצק עגולות המונחות זו על זו ומופרדות באמצעות שמן. הן נאפות על מגש עגול הנקרא "צחן" בטמפרטורה בינונית במשך כ-40 דקות.

טעמה של הסבאיה מתיקות מעודנת. נהוג לאכול את הסבאיה בשבת בבוקר לצד ביצים, רסק עגבניות וסלטים אחרים. כדי להעשיר את טעמה, יש שנוהגים להוסיף לה גרגירי קצח או חמאה מעושנת הנקראת בלשון יהודי תימן "סאמנה".

מקור הסבאיה

מאכל זה היה נאפה רק בקהילות מעטות, ונחשב פחות מוכר בקרב אוכלוסיית יהודי תימן. הוא נחשב למאכל חגיגי הנשמר לאירועים מיוחדים כמו חגים ושבתות וזאת בשל תהליך הכנתו הארוך יחסית.

קישורים חיצוניים