עזרה:העלאת תמונה ברישיון שימוש הוגן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תמונה תמונות וקבצים

במקרים מסוימים ניתן להעלות תמונה המוגנת בזכויות יוצרים תחת תנאי שימוש הוגן.

תנאים ומגבלות

מדריך זה אינו דן בהיבט החוקי שבשימוש ההוגן. עליכם לוודא לפני העלאת התמונה כי השימוש בה הוא אכן שימוש הוגן.

לא ניתן להעלות תמונות שיצרתם בעצמכם תחת מסגרת כללי שימוש הוגן. אם אתם יוצרי התמונה, אנא העלו את התמונה ברישיון חופשי למכלול או לוויקישיתוף. למידע נוסף בנושא רישוי, ראו כאן. למידע נוסף בנושא העלאת תמונות ברישיון חופשי, ראו כאן.

אופן העלאת תמונה במסגרת כללי שימוש הוגן

תחת תפריט "כלים" בצדו הימני של הדף, לחצו על "העלאת קובץ לשרת". בדף שנפתח, בפרק התחתון ששמו "העלאת קובץ לשרת", לחצו על הקישור "קראתי את ההוראות וברצוני להעלות קובץ במסגרת שימוש הוגן". בדף שייפתח יופיע החלון הבא:

צילום מסך של טופס העלאת תמונת שימוש הוגן למכלול. לחצו להגדלה.

לאחר שקראתם את ההסברים בראש דף זה, מלאו את השדות לפי סדר הופעתם:

  • שם הקובץ:
בשדה זה יש להזין את הנתיב המוביל לתמונה. ניתן להזין מידע זה באופן ידני, אולם רצוי להשתמש בכפתור "עיון..." ("Browse...") המפעיל את הסייר של חלונות כדי לאתר את הקובץ ולהצביע עליו. במילים אחרות, התמונה חייבת להימצא מקומית על המחשב האישי. אין אפשרות להצביע לתמונה שנמצאת על שרת של אתר אינטרנט.
  • שמור תמונה בשם:
בשדה זה מוצג באופן אוטומטי השם המקורי של הקובץ. אם לשם הקובץ המקורי אין משמעות ("HP032" או "GJDKF"), שנו את שם הקובץ לשם בעל משמעות באנגלית. לדוגמה, לתמונה שתצורף לערך "כלב", קראו "dog.jpg". אם בכוונתכם להוסיף מספר תמונות לערך זה, הוסיפו מספר סידורי, "dog1.jpg" ו-"dog2.jpg" וכדומה.
  • תיאור:
בשדה זה יש למלא את תבנית המידע:
  1. תיאור: תיאור קצר של התמונה.
  2. מקור: מקור התמונה. אם הקובץ זמין באינטרנט, הוסיפו קישור חיצוני לתמונה.
  3. תאריך יצירה: תאריך יצירת התמונה.
  4. יוצר: שם היוצר (או שם בעל זכויות היוצרים).
  5. אישורים והיתרים: במסגרת כללי שימוש הוגן, אין צורך לבקש אישור אם השימוש הוא אכן הוגן. מסיבה זו, ניתן להשאיר שדה זה ריק.
  6. גרסאות אחרות: אם קיימות גרסאות אחרות או דומות לתמונה זו, יש לציין אותן באמצעות קישור מסוג [[:תמונה:שם התמונה]] (שימו לב לנקודתיים לפני שם המרחב "תמונה").
  • שדה בחרו רישיון:
בשדה זה עליכם לבחור בסוג רישיון השימוש ההוגן המתאים, מתוך רשימה נפתחת. אם לדוגמה מדובר בצילום מסך של תוכנית טלוויזיה, בחרו באפשרות "צילום מסך". אם מדובר בסריקה של עטיפה של ספר, בחרו באפשרות "עטיפת ספר".
לאחר בחירת הרישיון מתוך הרשימה, תתווסף התבנית המתאימה לשדה תיאור התמונה. התבנית יכולה לכלול כיתובים שונים, אותם תצטרכו להחליף במידע אחר:
    1. אם הכיתוב "שם-הערך-בו-מותר-השימוש" מופיע בתבנית שהתווספה, יש למחוק כיתוב זה ולהוסיף במקומו את שם הערך שבו אתם מתכוונים להשתמש בתמונה.
      לדוגמה, אם מדובר בעטיפת ספר, עם תבנית הרישיון {{עטיפת ספר}} והתמונה היא עבור הערך "הארי פוטר", נשנה את התבנית כך:
      {{עטיפת ספר|הארי פוטר}}
    2. אם הכיתוב "מקור-התמונה" מופיע בתבנית שהתווספה, יש למחוק כיתוב זה ולהוסיף במקומו את כתובת ה-URL או לציין מקור, כגון "קיבלתי מיחסי ציבור בדואר אלקטרוני".
      לדוגמה, אם השתמשתם בתבנית הרישיון הכללי ומקור התמונה באתר אינטרנט חיצוני, נשנה את התבנית שתיראה כך:
      {{שימוש הוגן|מקור=http://www.harrypotter.com|ערך=הארי פוטר}}
    3. משהוספתם רישיון מתאים לשדה תיאור הקובץ, הוסיפו לאחריו הסבר קצר מדוע לדעתכם ניתן להשתמש בתמונה במסגרת שימוש הוגן. למידע נוסף, ראו כאן.
  • תיבות הסימון:
כדי לעקוב אחר דף התמונה באמצעות רשימת המעקב שלכם, סמנו את תיבת הסימון "עקוב אחרי קובץ זה".
לעתים נתקלים באזהרות, לדוגמה, כאשר קיים קובץ בשם הקובץ שנבחר, מופיעה אזהרה מתאימה. כדי להתעלם מאזהרות אלו, סמנו את תיבת הסימון "התעלם מכל האזהרות". מומלץ מאוד שלא לסמן תיבת סימון זו, כדי לא לדרוס בטעות תמונה קיימת.
  • סיימתם למלא דף זה. לחצו על כפתור העלו קובץ.

שימוש לא הוגן

אם הגעתם למסקנה שתמונה שהועלתה אינה עונה על כללי 'שימוש הוגן', סמנו אותה למחיקה, על ידי עריכת דף התמונה והוספת התבנית {{מחק|שימוש לא הוגן}} בתחילת הטקסט. הוסיפו תקציר מתאים, כגון "שימוש לא הוגן", שמרו את הדף ומפעיל מערכת ימחק את התמונה בהקדם האפשרי. לחלופין, ניתן לבקש את מחיקת התמונה בדף בקשות ממפעילים.

ראו גם

Logo hamichlol 3.png
הדף באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0