צופי אוויר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

צופי אוויר הם חלק מתנועת הצופים הבינלאומית עם דגש מיוחד על תוכנית תעופה ועל פעילויות מבוססות תעופה. צופי האוויר משתמשים באותם כלים בסיסיים של תנועת הצופים, אבל מקדישים זמן נכבד לפעילויות האוויר שלהם.

צופי האוויר של קנברה

צופי האוויר לובשים לעיתים קרובות מדים מעט שונים משאר חניכי תנועת הצופים ויש להם תגים וסמלים נוספים.

רוב פעילות הצופים מתנהלת על הקרקע, כמו ביקורים בשדות תעופה ובמוזיאונים של תעופה, טיסות נשלטות רדיו ושלט רחוק, בניית מודלים של מטוסים ומחנות קיץ בשטחי תעופה.

בהתאם לקבוצת הגיל, למדינה ולקבוצת הצופים, הפעילויות יכולות לכלול גם צניחה או טיסות במטוסים קלים, מסוקים, דאונים או כדורים פורחים.

היסטוריה

מייג'ור באדן פלטשר סמית באדן פאוול, אחיו הצעיר של רוברט באדן פאוול, היה טייס והראשון שהכניס פעילות מבוססת טיסה לתנועת הצופים[1]. פאטץ' של איש טייס הוצג לראשונה בארגון הצופים הבריטי בשנת 1911. עם זאת, צופי האוויר לא הוצגו עדיין באופן רשמי.

הצעה להקמת שבט צופי אוויר הובאה לראשונה במאי 1927. ההצעה לא התקבלה מהחשש שהשבט יהיה "מובל אך ורק על ידי בסיס אטרקטיבי" ולא היה מספיק כח אדם בתנועה לקיים את הפעילות. אבל, בשנות ה-30, קבוצות צופים שנמצאו בקרבת שדות תעופה ומועדוני גלישה עודדו לכלול פעילויות אוויר בתוכניות שלהם והחוברת "צופי אוויר" הופקה[2]. ארגון הצופים הבריטי הכריז באופן רשמי על צופי האוויר בשנת 1941[3]

כדור פורח של צופי האוויר של פולין

ג'מבורי הצופים העולמי הרביעי בשנת 1933 היה האירוע הבינלאומי הראשון בו צופי האוויר לקחו חלק. ב-9 באוגוסט ביקר רוברט באדן פאוול את צופי האוויר, בליווי פאל טלקי, ראש צופי הונגריה ולאסלו אלמאשי (הידוע גם בתור הפצוע האנגלי), שהיה המדריך הראשי של צופי האוויר של הונגריה[4].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא צופי אוויר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Colin "Johnny" Walker's Scouting Milestones Pages - The Early History of Air Scouting, scoutguidehistoricalsociety.com
  2. ^ Air Scouting: introduction, members.scouts.org.uk
  3. ^ The Scout Association, Air Scouting, Item Code FS295107 Nov/04 Edition no 2 (103768)
  4. ^ מתוך הספר Dr. Kubassek János: A Szahara bűvöletében — Az "Angol beteg" igaz története Almásy László hiteles életrajza (~ Under the spell of Sahara Desert — The true story of "The English Patient", an authentic biography of Almásy László) in Hungarian, Panoráma, 1999, Budapest, Hungary

 

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0