רדיו קול ברמה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רדיו קול ברמה
לוגו קול ברמה.png
פרטי התחנה
סוג רדיו אזורי
שפה עברית
מדינה ישראל
אזורי קליטה ותדרים
אזור קליטה מחוז המרכז, מחוז הדרום, מחוז ירושלים
נקלט בתדר 92.1FM\105.7FM\104.3FM
http://www.kol-barama.co.il
רדיו קול ברמה בבני ברק
הלוגו הישן

רדיו קול ברמה היא תחנת רדיו ישראלית בפריסה ארצית (למעט אזור הצפון) בעלת אופי חרדי ספרדי. התחנה משדרת 24 שעות ביממה, לאורך כל השבוע, למעט שבתות וחגים. בעבר התחנה הייתה מזוהה עם מפלגת ש"ס[1][2], ובמהלך בחירות 2015 זוהתה עם מפלגתו של אלי ישי[3].

התחנה הוקמה בשנת 2009, לאחר יותר מ-15 שנה שבהן שידרו תחנות חרדיות ללא רישיון. חלק משדרניה צמחו ב"ערוצי הקודש" הפיראטיים[4][5].

על פי סקר TGI ביולי 2011, לתחנה מאזינים 177,000 איש בממוצע מדי יום. נכון לשנת 2010 היא נחשבת לתחנה המואזנת ביותר במגזר הדתי והחרדי בישראל והתחנה האזורית החמישית בגודלה[1]. על פי הסקר שפורסם ביולי 2013 אחוזי ההאזנה של התחנה היו 5.6%. נכון לחודש יולי 2016 התחנה עומדת על 5.4% רייטינג[6].

התחנה משדרת על פי זיכיון של הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו. התחנה היא בבעלותם של אנשי העסקים גבריאל אדרי וצבי עמר[1]. המנכ"ל הוא אריאל דרעי.

תוכניות ושדרנים

לתחנה מערכת חדשות ומשודרים בה מבזקי חדשות מדי שעה[7]. משדרי החדשות והאקטואליה כוללים את התוכניות "שמונה אפס אפס" עם יקי אדמקר וישראל כהן. "שניים הפוך" עם נועם זיגמן ואיציק סודרי. "אחת בצהריים" עם רונן כץ. "המהדורה המרכזית" עם משה גלסנר. ובימי חמישי "על הקצה" עם ישראל כהן (עיתונאי) ויעקב גרודקה.

בין התוכניות הבולטות: "חידודון" בהגשת עמי מימון כל יום בין 4 - 2. "שיר של יום" בהגשת אלי שפירא[דרושה הבהרה],

ביום שישי

"לקראת שבת" עם משה מונה רוזנבלום, "הליכות עולם" - שו"ת עם הרב אהרון בוטבול, "אזמר בשבחין" עם משה חבושה, "מלווה מלכה" בהגשת עמירם בן לולו, "חד וחלק" עם שלמה בניזרי ו"אמונה וביטחון" עם הרב יעקב ישראל לוגאסי, התכנית "בית ההוראה" עם הרב מצליח חי מאזוז.

בתחנה משודרות גם תוכניות עונתיות, כגון "שירה חדשה" - תחרות שבה נבחר זמר ו"חתן ההלכה העולמי" עם הרב אופיר מלכה, ולאחר מכן עם הרב בנימין חותה.

בעבר שודר במוצאי שבת שיעורו השבועי של הרב עובדיה יוסף בשידור ישיר מבית הכנסת בשכונת הר נוף. בתקופת אשפוזו של הרב עובדיה יוסף, ברדיו פתחו בקמפיין נרחב לתפילות לרפואתו, ואף אורגנה מטעם הרדיו עצרת תפילה בכותל המערבי. במשך השבעה לאחר פטירתו לא הושמעו שירים או פרסומות והובאו סיפורים על הרב ממאזינים. פתיח החדשות שונה למנגינה של "נפלה עטרת ראשנו" שמשודרת בתשעה באב.

כיום משודר ברדיו מידי מוצאי שבת שיעורו השבועי של הרב מאיר מאזוז, ומשוכתב בעלון "בית נאמן", ומופץ בכל רחבי הציבור החרדי והדתי.

בשיתוף פעולה עם אתר המחדש הושק מצעד המוזיקה השבועי.

דעת הרבנים הספרדים על התחנה

לאחר פטירת הרב עובדיה יוסף זוהתה התחנה עם אלי ישי, ששימש כאופוזיציה למנהיגותו של אריה דרעי[8]. באוקטובר 2013 תקף נשיא מועצת חכמי התורה של ש"ס, הרב שלום כהן, את התחנה וקרא לסגור אותה[9]. הוא תקף שוב את התחנה כעבור שנה, במהלך עצרת מרכזית במלאת שנה לפטירת הרב עובדיה יוסף, ששודרה בשידור חי בתחנה. הראשון לציון הרב יצחק יוסף אישר את דבריו[10]. בעקבות כך בוטל השידור הקבוע במוצ"ש של דרשתו השבועית של הרב יצחק יוסף.

בתגובה גיבו רבנים ספרדים אחרים את התחנה, בהם: הרב שלמה משה עמאר[11], הרב מאיר מאזוז[12] והרב בניהו שמואלי[13].

אי השמעת נשים עד 2011

Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – פסק דין "קולך" נגד "רדיו קול ברמה"

בדצמבר 2010 הוגשה לרשות השנייה, לשר התקשורת ולמבקר המדינה תלונה נגד התחנה בטענה שמתקיימת בה אפליית נשים משום שנשים אינן עולות בה לשידור. התחנה טענה בתגובה כי היא עושה זאת בהמלצת ועדת פיקוח הלכתית שקמה על פי תנאי הזיכיון[14]. מועצת הרשות השנייה פתחה במגעים עם התחנה. לבסוף החליטה הוועדה הרוחנית של הרדיו כי מסרים חשובים מטעם נשים במעמד ציבורי גבוה יושמעו בתחנה, וכן הוחלט על הוספת רצועת שידור שבה ישדרו נשים עבור נשים[1]. עמותת "קולך" הגישה תובענה ייצוגית נגד התחנה. תביעתה אושרה, בנימוק שנשים חרדיות נרתעות מעמידה בחזית המאבק להגברת השוויון המגדרי בקהילה. ערעור של התחנה על אישור זה בבית המשפט העליון נדחה בדצמבר 2015, שפסק שלא רק המרואיינות הפוטנציאליות, אלא גם ציבור המאזינות זכאי לפיצוי[15]. ב-20 בספטמבר 2018 גזר בית המשפט המחוזי בירושלים שעל התחנה לשלם מיליון ש"ח לקרן תובענות ייצוגיות לטובת העצמת נשים מסורתיות, דתיות וחרדיות, ועוד 300 אלף ש"ח עבור גמול ל"קולך" והוצאות המשפט. בערעור לבית המשפט העליון הוגדל התשלום בגין גמול ל"קולך" והוצאות המשפט ל-430 אלף ש"ח.

ראו גם

קישורים חיצוניים

Green globe.svg אתר האינטרנט הרשמי של רדיו קול ברמה

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 1.3 דוד אברהם, לאחר שהותקפה בתקשורת החילונית, "קול ברמה" שוכרת משרד יחסי-ציבור, באתר של "רשת 13", 30 באוגוסט 2011 (במקור, מאתר "nana10")
  2. ^ אופיר בר-זהר, לאחר מאבק: הרדיו החרדי קול ברמה יאפשר לנשים לעלות לשידור, באתר TheMarker‏, 6 ביולי 2011
  3. ^ אלכסנדר כץ, "תג המחיר" של ש"ס: לא מתראיינים לרדיו 'קול ברמה' - ואת הכסף שמים ב'קול חי', 26 באוקטובר 2015, באתר אייס
  4. ^ אורי פז, ‏דפוסי האזנה לרדיו בחברה החרדית, בארכיון האינטרנט של אתר "אנשים ישראל", 16 בספטמבר 2009
  5. ^ שמואל בן עטר יוצא בקרוב מהכלא וחוזר לרדיו
  6. ^ אלכסנדר כץ, סקר TGI: האזנה לרשת ב' יורדת בכמעט 15%, גם בתחנות גל"צ המצב לא פשוט, 21 ביולי 2013, באתר אייס
  7. ^ מ7 בבוקר עד 12 בלילה
  8. ^ הרב הראשי הורה: תחנת רדיו המזוהה עם אלי ישי לא תשדר את שיעורי, באתר וואלה
  9. ^ הרב שלום כהן הכריז מלחמה על 'קול ברמה': "צריך לסגור אותם", קוקר, 20 באוקטובר 2013
  10. ^ הגר"ש כהן: "קול ברמה נשמע ביללה, אסור לשמוע אותו!", חרדים10 25 באוקטובר 2014
  11. ^ הגר"ש עמאר: "רדיו קול ברמה מביא את דבר ה'", כיכר השבת 27 באוקטובר 2014
  12. ^ ישי כהן, "אסור לחרוץ משפט על רדיו שרבבות נהנים ממנו", באתר כיכר השבת, ‏26 באוקטובר 2014
  13. ^ קול ביללה? הרב שמואלי: "קול ברמה זה מרן זצ"ל", כיכר השבת 14. 10. 26
  14. ^ אופיר בר-זהר, טענות נגד רדיו קול ברמה: לא מאפשר לנשים לעלות לשידור, באתר TheMarker‏, 16 בדצמבר 2010
  15. ^ לילך דניאל, ‏העליון אישר: ייצוגית נגד רדיו "קול ברמה" בגין אי השמעת נשים בשידורי התחנה, באתר "תקדין", 10 בדצמבר 2015


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0