רפובליקת קונק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

Conch Republic
דגל
מוטו לאומי we seceded where others failed
אנו פרשנו במקום בו אחרים נכשלו
ממשל
משטר רפובליקה חוקתית
ראש מדינה ראש ממשלה
שפה נפוצה אנגלית
עיר בירה קי ווסט
גאוגרפיה
יבשת אמריקה
אזור זמן UTC -5
היסטוריה
הקמה הכרזת עצמאות
הקמה 23 באפריל 1982
כלכלה
מטבע דולר קונק
שלט "ברוכים הבאים לרפובליקת קונק" - בשדה התעופה של קי וסט, בירת הרפובליקה.

רפובליקת קונק (Conch Republic, רפובליקת הקונכייה) היא מדינה לא-מוכרת הנמצאת בדרומם של איי הקיז במדינת פלורידה שבארצות הברית. תושבי האי מכריזים על עצמם כבעלי אזרחות כפולה - אמריקנית ועצמאית, ונוטים לאמץ סממני מדינה עצמאית ברורים בעתות סכסוך עם השלטון הפדרלי האמריקני.

היסטוריה

בשנת 1982, משמר הגבול של ארצות הברית הקים מחסומים על כביש מהיר מספר 1, המקשר את האי קי ווסט לפלורידה. מטרת המחסומים הייתה לחפש סמים ומהגרים בלתי חוקיים. מועצת העיר קי ווסט הגישה לבית המשפט בקשה לצו מניעה נגד משמר הגבול בטענה שהדבר פוגע בכלכלת האי, בתיירות ובחופש התנועה, אולם בתי המשפט סירבו לתת את הצו.

לאחר שהממשל הפדרלי התעלם מפניות מועצת העיר, הכריז ראש העיר של קי ווסט, דניס וורדלו, ב-23 באפריל 1982, על עצמאותו של האי מארצות הברית, בשל העובדה שארצות הברית הציבה מחסומי ביקורת גבולות בין שטחה לבין האי. כמו כן הכריז על עצמו כעל ראש הממשלה של המדינה החדשה, והכריז מלחמה על ארצות הברית. הכרזת המלחמה נעשתה על ידי שבירה טקסית של כיכר לחם עבשה על ראשו של אדם לבוש במדי הצי האמריקאי. לאחר דקה, הודיע על כניעתו של האי (לאותו אדם לבוש מדים של הצי), וביקש סיוע בסך מיליארד דולר ממדינות העולם בשל היות האי מדינה כבושה על ידי צבא ארצות הברית.



על אף שרפובליקת קונק נשאה את מרבית הסממנים של העצמאות למשך זמן קצר בלבד, רבים מתושבי העיר רואים עצמם אזרחי המדינה[דרוש מקור]. יום העצמאות של המדינה נחגג בעיר כל שנה ב-23 באפריל ואנשי מועצת העיר נושאים דרכונים דיפלומטיים מטעמה.

הפלישה הגדולה של 1995

ב-20 בספטמבר 1995 ביצע צבא ארצות הברית תרגיל המדמה פלישה והשתלטות על אי זר בקי ווסט. רשויות הצבא לא הודיעו על התרגיל לרשויות המקומיות. בתגובה, "קמה רפובליקת קונק לתחייה" - היא חזרה לאמץ יותר מסממני העצמאות שלה לזמן מה והשיבה מלחמה לפולשים בהתזת מים מסירות מכבי האש ובהשלכת לחם עבש. כוחות הרפובליקה נחלו הצלחה בקרבות, לאור הימנעות צבא ארצות הברית מהפעלת אמצעי לחימה.

על התקרית הוגשה קובלנה רשמית למשרד ההגנה האמריקאי על אי-תיאום התרגיל. מפקדי היחידה המתרגלת התנצלו באופן פומבי על הטעות, ואף הסכימו להשתתף בטקס כניעה "רשמי" שנערך ב-22 בספטמבר.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רפובליקת קונק בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0