AR-7

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:נק"ל

פרמטרים [ שנות שירות ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

AR-7
הנשק בתצורתו המקורית עם מגוון מחסניות
הנשק בתצורתו המקורית עם מגוון מחסניות
מידע כללי
סוג נשק הישרדות
תכנון יוג'ין סטונר
מדינה מייצרת ארצות הברית
יצרן Armalite
מדינות המשתמשות ארצות הברית, ישראל
מידע טכני
קליבר 5.56 מ"מ
פעולה חצי אוטומטי
כוונות ברזל/טלסקופ
אורך כולל 41 ס"מ-מפורק, 89 ס"מ-מורכב
משקל ריק 1200 גרם
מהירות לוע 329-390 מטר לשנייה
טווח אפקטיבי 100 מטר
דיוק 45 מטר

AR-7 Explorer הוא רובה חצי-אוטומטי בקוטר 5.56 מ"מ מתוצרת חברת ארמלייט אשר פותח בידי יוג'ין סטונר, ממציא הרובה M-16, עבור חיל האוויר האמריקני, על מנת לשמש כנשק אישי לצורכי הישרדות של צוותי האוויר שלו.

פיתוח

AR-7 פותח על ידי סטונר על בסיס דגמים קודמים של נשקי הישרדות אשר שימשו את צוותי האוויר האמריקנים. בניגוד לדגמים הקודמים שדרשו דריכה ידנית באמצעות הסטת הבריח וגריפת כדור חדש מן המחסנית לפני כל ירייה, בדגם החדש נעשה שימוש במנגנון חצי אוטומטי של טעינה עצמית (blowback), אשר עושה שימוש בלחץ הגזים הנפלטים בעת הירי לצורך ההסטה אחורנית של הבריח, והחזרתו קדימה באמצעות קפיץ לצורך גריפת והטענת כדור חדש בבית הבליעה.

AR-7 בנוי מחלקי אלומיניום ופלסטיק, המפחיתים משמעותית את משקלו. הנשק מורכב מ-4 חלקים מתפרקים (קנה, מחסנית, קת, ומנגנון ירי), המאוחסנים בתוך חלל מלא בקצף, אשר מקנה לנשק גם כושר ציפה במים. המטרה העיקרית שלה יועד הפיתוח הוא כאמור לאפשר לצוות אויר שנטש מטוס לשרוד בשטח ולהשיג מזון באמצעות ציד. אורכו הכולל של הנשק כשהוא מפורק כ-41 ס"מ, וכשהוא מורכב כ-89 ס"מ. משקלו הכולל כ-1200 גרם. הנשק מצויד בכוונות ברזל קדמית ואחורית, ומאפשר רמת דיוק מספקת בירי למרחק של כ-45 מטר. קיים מגוון מחסניות לבחירה בתכולה של 25,15,10, ו-50 כדורים.

כשלים

אמינות ההפעלה של AR-7 תלויה במיוחד במצב המחסנית והתחמושת המשמשת לירי. שיפוע הטעינה המהווה חלק מן המחסנית הוא פגיע יחסית. יש להקפיד ולשמר את שפתי המחסנית במצב תקין ללא פגיעה בקימורים, על מנת להבטיח תנועה חלקה של הכדור בזמן הגריפה לתוך לתוך בית הבליעה. שימוש בתחמושת בעל קצה מעוגל יכולה לשפר את זווית ההחלקה של הכדור לתוך הקנה. חיבורי הקנה עלולים להתרופף לאחר ירי של מספר כדורים ויש להקפיד על הידוקם באופן שוטף.

שימוש בחיל האוויר הישראלי

טייסי חיל האוויר הישראלי מצוידים ב-AR-7 כנשק הישרדות (ובדרך כלל גם באקדח מדגם וולטר ppk), אך הדגם המשמש אותם עבר מספר התאמות ושינויים בהתאם לדרישות החיל. לנשק התווספו מארז לכוונת וידית אחיזה דמוית אקדח. הקנה קוצר לכ-35 ס"מ ושונתה צורת הכוונת הקידמית לצורת גליל עגול. הקת המקורית הוחלפה בקת טלסקופית.

ב-29 באוקטובר 2010 פורסם[1] כי נשק ההישרדות האישי מדגם זה שהיה שייך לרון ארד הוחזר לישראל תמורת שחרור מחבלים, במסגרת המשא ומתן שהתנהל עם חזבאללה לצורך איתורו.

הערות שוליים

  1. ^ רונן ברגמן, מוסף 7 ימים, ידיעות אחרונות 29 באוקטובר 2010.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0