CodeMonkey (משחק תכנות)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Gnome-colors-edit-find-replace.svg
יש לשכתב ערך זה. ייתכן שהערך מכיל טעויות, או שהניסוח וצורת הכתיבה שלו אינם מתאימים.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.
יש לשכתב ערך זה. ייתכן שהערך מכיל טעויות, או שהניסוח וצורת הכתיבה שלו אינם מתאימים.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.

CodeMonkey הוא משחק מקוון המלמד את עקרונות תכנות המחשבים.

מאפייני המשחק

המשחק אינו דורש ניסיון קודם בתכנות והוא מיועד לילדים מגיל 10. הוא מאפשר למשתמש לעשות את צעדיו הראשונים בתכנות אך מתקדם גם אל נושאים מתקדמים יותר. שיטת הלימוד היא חווייתית, בהתאם לעקרונות המשחוק: הילדים שולטים בדמות של קוף ומכוונים אותה לאסוף בננות, תוך התגברות על מכשולים שונים. אחד מהמאפיינים הבולטים במשחק הוא שהוא דורש כתיבת קוד טקסטואלי בפועל, בניגוד למשחקים העובדים בשיטה המייצגת פקודות באמצעות בלוקים גרפיים.

שפת התכנות הנלמדת

שפת התכנות הנלמדת הינה CoffeeScript. הקוד הנכתב בשפה זו, עובר הידור לשפת JavaScript (מן המוצא של ה-HTML), מן השפות הפופולריות בעולם המשמשת בעיקר ליישומוני אינטרנט. שפה זו נבחרה עקב התחביר הידידותי שלה.

הנושאים הנלמדים

שילוב המשחק בבתי הספר

המשחק מיועד לשימוש בכיתות בתי ספר. תוכנית הלימודים מותאמת ללמידה מרובת שלבים הנעשית צעד אחר צעד. התוכנית כוללת 20 מערכי שיעור, כל שיעור מיועד ל-45 דקות. השיעורים בנויים משלושה חלקים: מבוא, זמן למשחק ותיקון. המורים מקבלים כלים על מנת שירגישו נוח בתהליך ההוראה. הם יכולים לעקוב אחר התקדמות התלמידים בזמן אמת. המורים פותרים גם כן את השלבים (מלבד בשלבי התחרות הארציים ) ואף מקבלים תמיכה טכנית.

אליפות הסייבר הישראלית

משנה"ל תשע"ו משרד החינוך יוזם את אליפות הסייבר הישראלית ליסודי - חט"ב קוד מנקי ולתיכון תוכנה בשם skiilz , התחרות מכילה משנת 2017 גם אליפות במתמטיקה ליסודי .


בשנת הלימודים תשע״ו השתתפו בישראל 257,817 תלמידים באולימפיאדת הסייבר הישראלית לבתי ספר יסודיים שהתבססה על המשחק.[1] בשנת הלימודים תשע"ז השתתפו בישראל 219,371 תלמידים ו1,444 בתי ספר באליפות.[2]

מפתחי המשחק

המשחק פותח על ידי שלשה מהנדסי תוכנה מחיפה: האחים יונתן ועידו שור וישי פינצ'ובר. השלשה הקימו חברת סטארט-אפ הנתמכת על ידי המרכז לטכנולוגיה חינוכית.[3] בהתאם לצורך בפיתוח לימוד עקרונות התכנות לילדים צעירים במערכת החינוך. המשחק הושק במאי 2014 והוא זמין ב-14 שפות.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים