בנצי שטיין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף בן ציון שטיין)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בן ציון שטיין
אין תמונה חופשית
לידה ז' בכסלו תשנ"ח (גיל: 26)
מוקד פעילות ישראל
מקום לימודים מוסדות חסידות ויז'ניץ, ישיבת אורייתא
עיסוק זמר, נגן, מלחין, מעבד ומפיק מוזיקלי
זרם חסידות ויז'ניץ
סוגה מוזיקה חסידית
שפה מועדפת עברית
כלי נגינה פסנתר
שיתופי פעולה בולטים אברהם פריד, חיים ישראל, ארי היל, פנחס ביכלר

בנצי (בן-ציון) שטיין (נולד ז' כסלו ה'תשנ"ח) הוא מלחין, זמר, מעבד ומפיק שירים ישראלי-חסידי, אשר לחניו מבוצעים על ידי מקהלות וזמרים, ביניהם מהבולטים בתעשיית המוזיקה החסידית והמזרחית.

ביוגרפיה

נולד להרב שאול יהודה (חסיד ויז'ניץ), מחנך ועוסק בהפצת דיני ריבית לתלמידים, בשיכון ויז'ניץ בבני ברק. התחנך בתלמוד תורה, ישיבה קטנה ובישיבה גדולה של חסידות ויז'ניץ, לאחר מכן המשיך לישיבת אורייתא בירושלים והתחתן בחשוון ה'תשפ"א[1].

קריירה מוזיקלית

את דרכו המוזיקלית החל בלימודיו בישיבת אורייתא, אז הפיק סינגלים לחתנים[2]. לאחר מכן היה חבר במקהלת מלכות.

את הפריצה הגדולה ביצע בשנת ה'תש"פ כשהלחין את השיר 'אבא'[3], אותו הוא הציע לזמר אברהם פריד שבתחילה דחה אותו, אך למחרת חזר בו. שטיין מכר לו את הלחן ואף שיכנע אותו לבצע את השיר בדואט משותף עם ידידו ארי היל[4].  

לקראת חג החנוכה ה'תש"פ הלחין את השיר 'מנורה' אשר בוצע על ידי חבריו למקהלת מלכות יחד עם מוטי ויזל, בשילוב מקהלת הילדים 'חסידימלעך'. לשיר נערך קליפ באווירת ימי החנוכה עם מוטיבים מימי היוונים ומזמננו, ושטיין עצמו מנגן על פסנתר בחלק מהקליפ.  

בתקופת התפרצות נגיף הקורונה בישראל בקשה עמותת רחשי לב להפיק סינגל מיוחד עבור הילדים הנעזרים בעמותה, ושטיין כתב מילים חדשות ללחן ביידיש ובעברית והפיק את השיר תחת השם 'אבא איתי'[5]. השיר בוצע על ידי הזמרים ארי היל וחיים ישראל. השיר זה יצא גם באלבום "חיברתי מנגינות" של חיים ישראל. בנוסף הלחין את הניגון "קרעסטיר" ששרים הזמרים בערי וובר, אהרלה סמט ומקהלת מלכות. כמו כן הלחין את השיר "אוטוטו" בביצוע אברהם פריד.

במצעדי המוזיקה לשנת ה'תש"פ זכה שטיין בתואר 'מלחין השנה' באתר בחדרי חרדים[6], ובמצעד השנתי של 'קול פליי' זכה במקום השני בקטגוריית 'מלחין השנה', כשלפניו אלי קליין ואחריו אלחנן אלחדד[7].

בשנת תשפ"א הפיק את אלבום הבכורה שלו בשם "שיר ציון", בו כונסו חמישה עשר מלחניו שבוצעו על ידי אמנים שונים, ביניהם אהרלה סמט, אברהם פריד, ארי היל ובערי וובר. שטיין עצמו גם שר באחד השירים.

לקראת חג הפורים ה'תשפ"א הפיק סינגל יחד עם מיכאל שניצלר ומוטי ויזל בשם 'אדוני המלך'[8]

בקיץ ה'תשפ"ג הלחין את השיר "אל תיפול" שבוצע חיים ישראל ואברהם פריד, השיר עבר את מיליון הצפיות ביוטיוב וזכה במקומות הראשונים במצעדי סוף השנה של תחנות הרדיו קול חי, קול חי מיוזיק, "כיכר השבת", ו"המחדש". השיר גם יצא באלבום "חיברתי מנגינות" של חיים ישראל.

בתשרי ה'תשפ"ד זכה בנצי בתואר "מלחין השנה" לשנת תשפ"ג במצעד השנתי של קול חי וקול חי מיוזיק.

קישורים חיצוניים

אודותיו
שיריו ולחניו


הערות שוליים