מיון עגבניות לפני עיבודן למוצר במפעל "גן-שמואל מזון" בקיבוץ גן שמואל, 1987.
מיון עגבניות לפני עיבודן למוצר במפעל "גן-שמואל מזון" בקיבוץגן שמואל, 1987. ב-1942 הוקם בגן שמואל מפעל תעשייה למוצרי פרי הדר שהתפתח לגדול מפעלי השימורים בישראל אחרי הקמת שותפות עם מפעל קיבוצי שני, "גניר", בשנת 2007. המפעל מייצר מכירות של כ-200 מיליון דולר לשנה, הרוב הגדול ליצוא. במפעל החל עיבוד העגבניות, אחד מגידולי השלחין העיקריים בקיבוץ, בשנת 1975.
במהלך חג הפסח אוכלים מצה במקום החמץ שאכילתו אסורה והאוכלו נענש בכרת. כאשר, בלילה הראשון, ליל הסדר, חובה לאכול אותה, ובשאר ימי החג, אכילתה היא רשות בלבד
חג זה הוא הראשון מבין שלוש הרגלים המופיעים בתורה, משום שספירת החדשים מתחילה בחודש ניסן
ספירת העומר, היא ספירה של שבעה שבועות מפסח עד חג השבועות, שיש לספור החל מהלילה השני של פסח (ליל ט"ז בניסן)
ימי חול המועד הם ימי חג במקצת, שאסור לעשות בהם חלק מהמלאכות המותרות ביום חול
מיון עגבניות לפני עיבודן למוצר במפעל "גן-שמואל מזון" בקיבוץ גן שמואל, 1987.
מיון עגבניות לפני עיבודן למוצר במפעל "גן-שמואל מזון" בקיבוץגן שמואל, 1987. ב-1942 הוקם בגן שמואל מפעל תעשייה למוצרי פרי הדר שהתפתח לגדול מפעלי השימורים בישראל אחרי הקמת שותפות עם מפעל קיבוצי שני, "גניר", בשנת 2007. המפעל מייצר מכירות של כ-200 מיליון דולר לשנה, הרוב הגדול ליצוא. במפעל החל עיבוד העגבניות, אחד מגידולי השלחין העיקריים בקיבוץ, בשנת 1975.
במהלך חג הפסח אוכלים מצה במקום החמץ שאכילתו אסורה והאוכלו נענש בכרת. כאשר, בלילה הראשון, ליל הסדר, חובה לאכול אותה, ובשאר ימי החג, אכילתה היא רשות בלבד
חג זה הוא הראשון מבין שלוש הרגלים המופיעים בתורה, משום שספירת החדשים מתחילה בחודש ניסן
ספירת העומר, היא ספירה של שבעה שבועות מפסח עד חג השבועות, שיש לספור החל מהלילה השני של פסח (ליל ט"ז בניסן)
ימי חול המועד הם ימי חג במקצת, שאסור לעשות בהם חלק מהמלאכות המותרות ביום חול