הוצאת שוקן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־18:33, 19 בדצמבר 2017 מאת האלקושי (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:הוצאת_שוקן יובאה: ייבוא מוויקיפדיה העברית: ראה רשימת התורמים)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קובץ:SchockenLogo.gif
הסמליל של הוצאת שוקן

הוצאת שׁוֹקֶן היא הוצאת ספרים אשר הוקמה בברלין בירת גרמניה על ידי איש העסקים היהודי-גרמני שלמה זלמן שוקן ב-1931. חלק ממשרדי ההוצאה מוקמו בפראג.

שוקן, שהיה פטרונו ואיש סודו הבולט של הסופר ש"י עגנון, הגיע במאי 1925 לביקור בארץ ישראל, ועגנון העלה בפניו את רצונו להוציא לאור אוסף של כל כתביו. תוך זמן מה החליט שוקן להיות המו"ל של ספרים אלה. לשם כך הקים את הוצאת שוקן (Schocken Verlag), שהחלה לפעול בשנת 1931. מאז ואילך, כל הזכויות על פרסום כתבי עגנון היו בידי הוצאת שוקן, שאף שילמה לו משכורת קבועה ודאגה לכל צרכיו, כדי שיוכל לעסוק בנחת בכתיבתו.

מלבד כתבי עגנון, פרסמה ההוצאה תרגומים רבים לגרמנית של כתבים בעלי ערך רב בתרבות היהודית, זאת במטרה להנחיל את התרבות היהודית בקרב יהודי גרמניה. כמו כן, פרסמה הוצאת שוקן את כתביהם של מרטין בובר, פרנץ רוזנצווייג ופרנץ קפקא.

בעקבות עליית היטלר לשלטון חיסל שוקן את מרבית עסקיו בגרמניה, ובינואר 1934 עלה לארץ ישראל עם משפחתו. הוצאת שוקן המשיכה לפעול בברלין, אך הוקמו לה שלוחות בירושלים ובתל אביב. ההוצאה בברלין שרדה עוד כארבע שנים.

במאה ה-21 עומדת בראש ההוצאה רחלי אדלמן, נכדתו של שלמה זלמן שוקן.

ראו גם

קישורים חיצוניים

P literature.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא ספרות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.