רביולי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־22:49, 20 ביוני 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רביולי

רביולי[1]איטלקית: Ravioli) הוא מאכל איטלקי הבנוי משתי שכבות של פסטה, וביניהן מילוי.

המילוי יכול להיות מבוסס על בשר (בקר, חזיר, עוף או תערובת שלהם), מבוסס על דגים, פירות ים, ואף חלמונים או מבוסס על גבינה או תערובת גבינות. מילויים איטלקיים מסורתיים אחרים כוללים בין היתר ריקוטה מעורבת עם גבינה מגוררת וירקות כמו תרד, סלק או שהם עשויים להיות מבוססים על רסק בדרגות שונות (קרי, רסק גס עד מחית) של תפוחי אדמה, פטריות, דלעת, ערמונים או ארטישוק. המילויים העיקרים הם גבינה, בטטה, תרד ופטריות.

הרביולי בצורתו יכול להיות בצורה מלבנית, משולשת, חצי סהר או עגול.

רביולי לרוב מוגש כשהוא טובל ברוטב עגבניות - אמנם העגבניות הגיעו לאיטליה כבר במאה ה-16, אך רוטב העגבניות אוזכר לראשונה רק בסוף המאה ה-17, בשנת 1692. מילויים עדינים לרוב ידרשו רטבים עדינים יותר, כגון כאלה המבוססים על עלי מרווה המטוגנים בחמאה, ולעיתים אף רוטב פסטו.

הרביולי מוגש כמנה עיקרית בסעודת יום הווטרנים בארצות הברית.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ המילה "רביולי" מזכירה את הפועל riavvolgere באיטלקית (שפירושו "לעטוף"); המילה עשויה להיות גם קשורה למילה האיטלקית rava (לפת).


Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0