אוכמנית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־05:51, 1 ביולי 2018 מאת פונץ בננה (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןאוכמנית
Vaccinium corymbosum Beeren.jpg
מיון מדעי
ממלכה: צומח
מערכה: בעלי פרחים
מחלקה: דו-פסיגיים קדומים
סדרה: אברשאים
משפחה: אברשיים
סוג: Vaccinium
סקציה: אוכמנית
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Vaccinium sect. Cyanococcus

אוכמנית (שם מדעי: Vaccinium sect. Cyanococcus) היא שיח נשיר וגבוה, הנושא פירות בתצורת ענבה כדורית בצבע סגול כהה. השיח יכול להתנשא לגובה של עד 3 מטרים. נפוץ ביערות אמריקה הצפונית ובמזרח אסיה.

עונת הגידול

אוכמניות נמצאות בגידול מתורבת במדינות רבות, ביניהן ארצות הברית, קנדה וצ'ילה. עונת הקטיף של פירות אלו היא בין חודש מאי לספטמבר באמריקה, ובין דצמבר למרץ בניו זילנד. את הפירות ניתן לאכסן לתקופה של שבועות ספורים במקום קריר ויבש, וניתן להקפיאם לפרק זמן ממושך יותר.

שימושים נפוצים בבישול

אף על פי שאוכמניות נפוצות לאורך כל השנה, אחת מהריבות הפופולריות ביותר היא ריבת אוכמניות, לרוב בשילוב עם פירות יער אחרים כגון אסנה. זאת הודות לצבע העמוק המופק מהן, המקנה לריבה מראה מושך יותר ללא צורך בצבעי מאכל.

אוכמניות הן גם תוסף מקובל ונפוץ במוצרי מאפה רבים, כגון מאפין ופנקייק, על מנת להוסיף צבע ולהוסיף בטעמן המתוק חמצמץ את המתיקות של הסוכר. בשל טעמן, הן נחשבות כציפוי מתאים על עוגות גבינה קרות, לעיתים בשילוב עם פירות יער נוספים בעלי טעם חמצמץ עוד יותר כגון חמוציות.

תיאור בוטני של אוכניות

קישורים חיצוניים