איכות מזון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־19:21, 20 ביוני 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (גרסה אחת יובאה: ייבוא מוויקיפדיה העברית: ראה רשימת התורמים)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בשר בקר במרכול, עם שילוט המבטיח כי הוא רך
תו איכות של חברת מזון

המונח איכות מזון מכיל בתוכו תכונות איכותיות שונות שהופכות מזון למתקבל על ידי הצרכנים, ובכלל זאת מדדים סובייקטיביים כמו מראה המזון (גודל, צורה, צבע, ברק ואחידות), מרקם וטעם; ומדדי איכות מדויקים יותר - כימיים, פיזיים ומיקרוביולוגיים. איכות המזון חשובה אך יש להקפיד גם על מינונים נכונים.

איכות מזון חשובה לצרכנים בעיקר בשל הסכנה שבהרעלת מזון, אך גם בשל דרישות עליהן יצרן המזון אמור לשמור על מנת למלא את דרישות הצרכן: אם בשל צו דתי (אוכל כשר) או מצפוני (אוכל טבעוני, ביצי חופש); ואם בשל צורכי הבריאות (מזון ללא סוכר, תכולת ויטמינים ומינרלים, סיבים תזונתיים וכו').

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא איכות מזון בוויקישיתוף
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.