אסף ברטוב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־20:52, 30 בנובמבר 2020 מאת אלף אלף (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אסף ברטוב
אסף ברטוב בכנס גלאם, תל אביב, 2018
אסף ברטוב בכנס גלאם, תל אביב, 2018
לידה 27 בפברואר 1977 (גיל: 47)
רעננה
מדינה ישראל
ידוע בשל ייסוד פרויקט בן-יהודה
תפקיד אחראי על קהילות מתפתחות בקרן ויקימדיה

אסף ברטוב (נולד ב-27 בפברואר 1977) הוא יזם חברתי, מתכנת ומתרגם ישראלי. עורכו המייסד של "פרויקט בן-יהודה" ומפעילי התוכן החופשי הבולטים בישראל. חלק נכבד מפעילותו נעשית בהתנדבות.

ביוגרפיה

אסף ברטוב נולד וגדל ברעננה. בנם השני (מתוך חמישה) של אמיר ברטוב, גזבר עיריית רעננה, וחיה ברטוב, סוכנת ביטוח.

בשנת 1992, בגיל 15 וחצי, עזב את התיכון הישראלי למדעים ולאמנויות בירושלים שבו למד, והחל לעבוד במשרה חלקית בחברת ההיי-טק "מסכי זהב". את בחינות הבגרות השלים באופן עצמאי.

שירת בצה"ל כמדריך נוער. בשנת 2004 נכלא למשך שלושה שבועות לאחר שמטעמי מצפון סירב לשרת בשטחים במסגרת שירות מילואים[1].

ברטוב למד לתואר ראשון בחוג לספרות כללית ולימודים קלאסיים באוניברסיטת תל אביב. בשנת 2007 לימד באוניברסיטת תל אביב לשון יוונית. מאז הוא מלמד בהתנדבות, יחידים וקבוצות, יוונית עתיקה ולטינית קלאסית.

בין השנים 1999–2011 עבד בחברת שירותי התוכנה "לוג-און"[2], תחילה כמתכנת ומאוחר יותר כארכיטקט תוכנה ויועץ. תכנת ומתכנת בשפות התכנות: C ,C++, Perl ,Ruby ,JavaScript. כותב תוכנה חופשית[3].

ברטוב עוסק בתרגום. שירים של אלישה סטולינגס, שתרגם מאנגלית, פורסמו בשנת 2017 בכתב העת "הו!".

ב-2017, לאחר שהות בת 6 שנים בארצות הברית, שב להתגורר בישראל.

פרויקט בן-יהודה

Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – פרויקט בן-יהודה

בהשראת פרויקט גוטנברג יזם ברטוב בשנת 1999 את "פרויקט בן-יהודה", מיזם תרבותי על טהרת ההתנדבות, אשר פועל באינטרנט ומטרתו לשמר, להנגיש ולחשוף לציבור את הקלאסיקות של הספרות העברית בקלות ובאופן חופשי לשימוש. הפרויקט כולל, בין היתר, שירה, סיפורת, תרגום, עיון ומסות בעברית מימי הביניים ועד ימינו. אתר הפרויקט החל לפעול בשנת 2001, וברטוב מכהן כעורכו הראשי מאז. בשנת 2004 הקים את "העמותה למחשוב ספרות עברית" התומכת בפעילות הפרויקט, ושימש כיושב ראש העמותה עד שנת 2011. אביו של אסף, אמיר ברטוב, הנמנה עם מייסדי העמותה, משמש כגזבר וחבר הועד המנהל שלה, ואחותו של אסף, הילה לוי, משמשת כעורכת ראשית שותפה.
הפרויקט זכה למספר פרסים: בשנים 2005 ו-2009 בתגי "מלאכים ברשת" ובשנת 2014 זכה ברטוב בפרס יגאל אלון "על מעשה מופת חברתי-חלוצי" עבור הקמת הפרויקט והעביר את הפרס לעמותה.

ברטוב כתב את הפרק "אל פרשת דרכים ? פרויקט בן-יהודה, השפה העברית, החינוך והציבור" בספר "לשון רבים : העברית כשפת תרבות", בעריכת יותם בנזימן, שיצא לאור בשנת 2013 בהוצאת מכון ון ליר בירושלים והוצאת הקיבוץ המאוחד.

מיזמים נוספים בהם מעורב

בשנת 1998 נמנה עם מקימי "העמותה למשחקי תפקידים בישראל" ומילא תפקיד מרכזי בפעילותה בשנותיה הראשונות.

בשנים 2006–2007 ו-2009 היה חבר ועדת הביקורת של עמותת "המקור", הפועלת לקידום תוכנה חופשית וקוד פתוח בישראל. בנוסף, התנדב גם בליבריווקס ('אנ), מיזם של קריאה והקלטת טקסטים ליצירת ספרי אודיו לרשות הציבור. עם הטקסים שהקריא והקליט נמנה הנוסח העברי של ההכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם[4].

בין השנים 2008–2011 היה בין הפעילים המרכזיים בעמותת ויקימדיה ישראל[5][6]. שימש כחבר הוועד המנהל של העמותה.

מ-2011 החל החל לעבוד בקרן ויקימדיה כאחראי על קהילות מתפתחות[5], עבר לארצות הברית והתגורר בעיקר בברקלי שבקליפורניה. במסגרת זו הוא מדריך, חונך, מסייע בהפקת מיזמים ומפשר בקהילות בעיקר באפריקה, הודו, דרום אמריקה, דרום-מזרח אסיה ומזרח אירופה. עד נובמבר 2014 כיהן, בנוסף, גם כמנהל תוכנית המענקים של הקרן.

ברטוב כותב ועורך בויקיפדיה העברית והאנגלית. הוא מרבה לכתוב ערכים על נשים. על מנת ללמוד על הפער המגדרי בוויקיפדיה, מיפה ברטוב את אחוז הערכים על גברים ונשים בוויקיפדיות ב-41 שפות, באמצעות ויקינתונים. מהנתונים שפרסם, המעודכנים ליוני 2016, עולה כי אחוז הערכים על נשים מסך כלל ערכי הביוגרפיות נע בין 12.7 ל-48.8, כאשר בוויקיפדיה העברית האחוז עומד על 16.8, מעט מעל ויקיפדיה האנגלית, בה אחוז הערכים על נשים הוא 16.3[7].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אסף ברטוב בוויקישיתוף

כתבות אודות אסף ברטוב וראיונות איתו

פרסומים של אסף ברטוב

מאמרים וטורים

מתרגומיו

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0