ארוס (לוויין)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־04:54, 24 בספטמבר 2019 מאת מוטיאל (שיחה | תרומות) (החלפת טקסט – "{{דנ}}" ב־"")
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:רכב חלל

פרמטרים ריקים [ ביצוע היעף, עזיבה, חזרה, כניסה למסלול ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

ארוס A
הלוויין ארוס A
הלוויין ארוס A
מידע כללי
מפעיל אימאג'סאט אינטרנשיונל
יצרן התעשייה האווירית לישראל
תאריך שיגור 5 בדצמבר 2000
משגר Start-1
אתר אימג'סאט
משימה
סוג משימה לוויין תצפית
לוויין של כדור הארץ
מסלול LEO
נטייה 97.3 מעלות
אפואפסיד 505 ק"מ
פריאפסיד 490 ק"מ
זמן הקפה 94.6 דקות
משך המשימה 10 שנים
מידע טכני
משקל בשיגור 250 קילוגרם

ארוס הוא שמה של סדרת לווייני צילום מסחריים אשר תוכננו על ידי התעשייה האווירית בעבור החברה "אימאג'סאט אינטרנשיונל", שבה היא שולטת. פירוש השם EROS הוא Earth Resources Observation Satellite. באימג'סאט הודיעו על כוונות לשגר לחלל שישה לוויינים, אשר יביאו לכיסוי מלא של כל כדור הארץ. ארוס A ו B פעילים כיום בחלל.

הלוויין הראשון

ארוס A1, הלוויין הראשון בסדרה, שוגר ב-5 בדצמבר 2000. השיגור התבצע על גבי המשגר הרוסי Start-1 באתר השיגור קוסמודרום סבובודני שבסיביר. הלוויין ארוס A1 נע במסלול הקפי נמוך (LEO) בגובה של 480 ק"מ. מסלול ההקפה שלו הוא מסלול מסונכרן לשמש (מסלול פולרי) הנע בין הקטבים, וזאת כדי שהצילום יתבצע תמיד באור יום. ארוס A1 נבנה על בסיס הלוויין אופק 3 ומידותיו הן: גובה-2.3 מ'. קוטר-1.2 מ' גוף, 0.7 מ' ראש. מסה בשיגור-250 ק"ג .

ארוס A1 חוצה את קו המשווה ב-09.45 בבוקר שעה מקומית, לווייני ארוס שישוגרו בעתיד ירחיבו את ממד הזמן, דהיינו זמני החצייה שלהם מעל כל נקודה ינועו בין אמצע הבוקר לאמצע הצהרים. באופן זה ניתן יהיה לפצות על תנאי ראות לקויים שינבעו מעננים בגבהים שונים. מערך הלוויינים המתוכנן של אימאג'סאט אינטרנשיונל, לכשתושלם הצבתו והפעלתו בחלל, יאפשר ללקוחות החברה לצלם כל נקודה על פני כדור הארץ מספר פעמים ביום.

הלוויין נועד לשמש מהנדסי חקלאות, מתכנני ערים ובעלי מקצועות נוספים הזקוקים לתמונות מפורטות של מקומות שונים בעולם, אולם הוא יכול לספק גם צילומים לצורכי ביון, עם רזולוציה אופטית של 1.2 מטר.

השיטה שבה עובדים הלוויינים המסחריים מאפשרת צילום אזורים נבחרים לפי הזמנת הלקוח, או במקרים שהדבר נדרש, הלקוח מקבל את השליטה על הלוויין כשזה עובר מעל אזורים המעניינים אותו בלי שמפעילי הלוויין ידעו מה הוא צילם. מעל מדינת ישראל לא מתאפשר לאף גורם שאיננו ממשלתי ישראלי לצלם.

הלוויין השני

ארוס B, הלוויין השני בסדרה, שוגר ב-25 באפריל 2006, על טיל "סטארט 1" מקוסמודרום סבובודני בסיביר, רוסיה למסלול בגובה של כ-500 ק"מ. ב־28 באפריל 2006 הודיעה חברת "אימג'סאט" שהתקבלו צילומים ראשונים מהלוויין ארוס B.

הלוויין מצויד במצלמה בעלת רזולוציה גבוהה, 70 סנטימטר, מתוצרת חברת אל-אופ. רזולוציה זו נחשבה עד לפני שנים אחדות כרזולוציה לצרכים צבאיים, אולם כיום מותר למכור תמונות אזרחיות שצולמו ברזולוציה זו. משקלו של הלוויין הוא 290 ק"ג בלבד - מהקלים בעולם. הוא מתוכנן לפעול כעשר שנים.

הלוויין השלישי

קובץ:Eros c.jpg
שרטוט סכימטי ישן של הלוויין ארוס C

ארוס C, הלוויין השלישי בסדרה, אמור היה להיות משוגר כבר בשנת 2009, לפי חברת אימאג'סאט אינטרנשיונאל. רק ב-2013 פורסם כי הלוויין יוזמן מהתעשייה האווירית וחטיבת המצלמות אל-אופ של אלביט ומיועד להחליף את ארוס A.

הלוויין מיועד להתבסס על סדרת לווייני הצילום אופסאט 3000 מדגם שכבר הוזמן על ידי איטליה לשימוש צבאי ועל ידי מערכת הביטחון שישגרו תחת הכינוי "אופק".

עלות הלוויין כ-100 מיליון דולר ומשקלו כ-400 ק"ג. הלוויין יצויד במצלמת יופיטר. המצלמה מתוצרת אל-אופ, ולה רזולוציה של 50 ס"מ מגובה 600 ק"מ.

קישורים חיצוניים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0