אריה מזרחי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־21:53, 11 באפריל 2019 מאת משתמש ישן (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:אישיות ביטחונית

פרמטרים [ תקופת שירות, תפקידים צבאיים, מלחמות וקרבות ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

פרמטרים ריקים [ עלה לישראל ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

אריה מזרחי
לידה 1942 (גיל: 82 בערך)
השתייכות Badge of the Israeli Defense Forces 2022 version.svg צבא הגנה לישראל
דרגה תת-אלוף תת-אלוף
תפקידים אזרחיים
מנכ"ל חברת "ארמז"
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון
יו"ר התעשייה הצבאית

אריה מזרחי (נולד ב-1942) הוא איש עסקים ומנהל ישראלי, היה מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון ויו"ר התעשייה הצבאית. השתחרר מצה"ל בדרגת תת-אלוף, בתפקידו האחרון שירת כקצין תותחנים ראשי.

מזרחי גדל בכפר סבא, התגייס לצה"ל ב-1960 ושירת במשך 23 שנים בחיל התותחנים. מזרחי עבר מסלול לוחם, השלים קורס קצינים ועם סיומו שב לגדוד. בהמשך שימש מפקד סוללה. במלחמת ששת הימים שירת כקצין סיור ומדידות גדודי בגדוד 404, שלחם בגזרת סיני. במהלך המלחמה נהרג הסמג"ד ומזרחי מונה לתפקיד במקומו. ב-1972 מונה למפקדו הראשון של גדוד 412, גדוד מילואים של תומ"תי M-107. במלחמת יום הכיפורים היה מפקד גדוד 405. עם פרוץ הקרבות שימש כמפקד הסיוע הארטילרי של חטיבה 7 ולחם עימה בקרבות ברמת הגולן.[1] לאחר המלחמה פיקד על ענף קצינים בבה"ד 9. הוא יצא ללימודים בבית הספר לתותחנות שדה של צבא ארצות הברית בפורט סיל שבאוקלהומה, ובסיומם מונה ב-1976 למפקד בית הספר לתותחנות שדה, בשנת 1978 מונה למפקד התותחנים בפיקוד הצפון. ב-1980 לקצין תותחנים ראשי בדרגת תת-אלוף,[2] בין פעולותיו היה הכנת החיל לקראת פעולה בלבנון, הוא שירת בתפקיד זה במלחמת לבנון הראשונה, בעקבות ההסתבכות בקרב סולטאן יעקוב, נטל על עצמו גם את תפקיד מפקד הסיוע הארטילרי של הגיס הלוחם בפיקודו של יאנוש בן גל, תחתיו פעל גם במלחמת יום הכיפורים. השתחרר ב-1983.

לאחר שחרורו הקים את חברת ארמז, בתחום הייעוץ ההנדסי והביטחוני. היה פעיל למען בחירתו של יצחק רבין ב-1992, ומונה למנכ"ל משרד הבינוי והשיכון תחת השר בנימין בן אליעזר, בתקופת כהונתו שנמשכה עד 1995, ריכז את פרויקט הקמת העיר מודיעין ופרויקטים של תשתיות תחבורה ברחבי ישראל. ב-2002 מונה על ידי בן-אליעזר ליו"ר התעשייה הצבאית,[3] תקופתו התאפיינה בקיצוצים נרחבים בכוח אדם, הפרטת חלק ממפעלי החברה וגידול משמעותי במכירות ובייצוא.[4] הוא פרש מתפקידו ב-2005.[5]

בעל תואר ראשון בהיסטוריה ולימודי המזרח התיכון באוניברסיטת תל אביב.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0