בורבון (משקה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:17, 19 ביוני 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בקבוק בורבון מהמאה ה-19

בורבון הוא סוג של ויסקי המיוצר באזור בורבון שבקנטאקי ארצות הברית.

הבורבון הוא ויסקי העשוי מתירס. לפי החוק, בבורבון חייב להיות לפחות 51 אחוז של תירס ואחוז האלכוהול בתום תהליך הזיקוק הסופי לא יעלה על 80 אחוז. תהליך היישון שלו מתבצע בתוך חביות עץ אלון שעברו השחמה (שרפת החבית מבפנים), ובכך מזורז תהליך היישון ומתווסף טעם מעושן לוויסקי. בורבון מיושן בדרך כלל במשך 2 עד 4 שנים, וישנם גם כאלה המיושנים זמן רב יותר ואיכותם נחשבת גבוהה יותר.

מותגי בורבון

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בורבון בוויקישיתוף


NCI iced tea.jpg ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0