בורבון (משקה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
בורבון הוא סוג של ויסקי המיוצר באזור בורבון שבקנטאקי ארצות הברית.
הבורבון הוא ויסקי העשוי מתירס. לפי החוק, בבורבון חייב להיות לפחות 51 אחוז של תירס ואחוז האלכוהול בתום תהליך הזיקוק הסופי לא יעלה על 80 אחוז. תהליך היישון שלו מתבצע בתוך חביות עץ אלון שעברו השחמה (שרפת החבית מבפנים), ובכך מזורז תהליך היישון ומתווסף טעם מעושן לוויסקי. בורבון מיושן בדרך כלל במשך 2 עד 4 שנים, וישנם גם כאלה המיושנים זמן רב יותר ואיכותם נחשבת גבוהה יותר.
מותגי בורבון
- באפלו טרייס (Buffalo Trace)
- בראון פורמן (Brown-Forman)
- ג'ים בים (Jim Beam)
- הייבן היל (Heaven Hill)
- ויילד טרקי (Wild Turkey)
- וירג'יניה ג'נטלמן (Virginia Gentleman)
- מייקרס מארק (Maker's Mark)
- פור רוזס (Four Roses)
קישורים חיצוניים