הקפאה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־04:59, 15 באוגוסט 2017 מאת מוסיף והולך (שיחה | תרומות) (גרסה אחת יובאה)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Disambig RTL.svg המונח "קיפאון" מפנה לכאן. אם הכוונה למשמעות אחרת, ראו קיפאון (פירושונים).

בפיזיקה, הקפאה היא תהליך שבו עובר חומר ממצב צבירה נוזל למצב צבירה מוצק. הקפאה מתרחשת בדרך כלל בעת קירור של הנוזל, אך גם בעת הפעלת לחץ על הנוזל. ההקפאה היא אחד מתהליכי שינוי מצבי הצבירה. הטמפרטורה בה נוזל הופך למוצק נקראת נקודת הקפאון.

גרף מעברים בין מצבי צבירה

קישורים חיצוניים

בלדד השוחי, למה אסור להקפיא אוכל בפעם השנייה?, באתר ערוץ עשר

P physics.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא פיזיקה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.