זיגוג (אפייה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־05:07, 1 ביולי 2018 מאת פונץ בננה (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
זיגוג לבן על סופגניות

זיגוג הוא תערובת המשמשת לציפוי או קישוט של מוצרי מזון שונים ובעיקר מאפים.

הזיגוג יכול להיות בטעמים שונים. על פי רוב הזיגוג הוא מתוק, אך יש גם זיגוגים חמוצים.

מאכלים מזוגגים

הזיגוג נפוץ ביותר במאפים כמו דונאט. הוא משמש גם לקישוט של עוגיות. הסופגנייה מוגשת באופן מסורתי עם אבקת סוכר, אך יכולה להופיע גם עם זיגוגים בטעמים וצבעים שונים.

לעיתים מוסיפים זיגוג גם למאכלים שאינם מאפים, כמו פירות יבשים, סוכריית דלעת ועוד.

לקרם ברולה נהוג להוסיף זיגוג מסוכר.

תערובת הזיגוג

זיגוגים בצבעים וטעמים שונים על דונאטס

הצבע של הזיגוג תלוי בחומרים מהם מורכבת התערובת. ניתן להוסיף צבע מאכל לקבלת מגוון צבעים רחב ומגוון. על הזיגוג ניתן להוסיף קישוטים נוספים שנדבקים אליו כמו סוכריות קטנות או חתיכות של אגוזים.

ישנם חומרים טבעיים היכולים לשמש להזגה, כמו דבש.

חומרי הזגה

Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – חומר הזגה

חומרי הזגה משמשים לזיגוג מוצרי מזון על מנת לשמור על צבעם ולתת להם ברק. חומרי ההזגה המשמשים בתעשיית המזון מסומנים במספרי E:

ראו גם