טיב טעם

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־20:30, 1 באוקטובר 2020 מאת בוט גאון הירדן (שיחה | תרומות) (עדכון פרמטרים בתבנית חברה מסחרית (דרך WP:JWB))
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

פרמטרים ריקים [ סיסמה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

טיב טעם רשתות בע"מ
Tiv-taam-logo.jpg
נתונים כלליים
סוג חברה ציבורית
מייסדים קובי טרייביטש וצחי ליפקה
תקופת הפעילות 1990–הווה (כ־34 שנים)
משרד ראשי עמק חפר
בעלות שלום חגי
ענפי תעשייה מזון
מוצרים עיקריים רשת מרכולים
הכנסות 1.42 מיליארד ש"ח (2017)[1]
רווח תפעולי 27.7 מיליון ש"ח (2017)[1]
רווח 21.1 מיליון ש"ח (2017)[1]
אנשי מפתח

אהרון מידן (יו"ר)
עדי כהן (מנכ"ל)

יוסי שליו (סמנכ"ל)
עובדים 1500
 
www.tivtaam.co.il
חנות "טיב טעם" בשדרות בן-גוריון, הרצליה

טיב טעם רשתות בע"מ, המוכרת במותג "טיב טעם", היא רשת שיווק ישראלית שפעילה משנת 1990. הרשת עוסקת בייצור יבוא ושיווק של מגוון מוצרי מזון מן החי טריים וקפואים כולל בין היתר עוף, בקר, חזיר, ארנבת, דגים ופירות ים. הרשת עוסקת בנוסף ביבוא יינות וגבינות. מרבית סניפיה פתוחים במשך כל ימות השבוע, כולל שבתות וחגים. הרשת אינה שומרת על כשרות, בניגוד לרשתות שיווק מזון רבות בישראל.

תולדות הרשת

הסניף הראשון של "טיב טעם" נפתח בשוק הכרמל (הכרמל 50) בדצמבר 1989 על ידי קובי טרייביטש וצחי ליפקה, ולאחריו נפתח הסניף באזור התעשייה של ראשון לציון בשנת 1993. תוך שנים מעטות פתחה הרשת סניפים נוספים, והפכה לרשת כלל-ארצית.

ביוני 2007 התקיימו מגעים מתקדמים בין בעלי השליטה ברשת ואיש העסקים ארקדי גאידמק לגבי רכישת הרשת. גאידמק הכריז כי בכוונתו להפסיק את מכירת בשר החזיר ברשת. כעבור כמה ימים התפוצצה העסקה בשל דרישת גאידמק להורדת מחיר הרכישה בכ-10 מיליון דולרים והקושי בהפיכת הרשת לכשרה.

נכון ל-2016 הרשת מחזיקה בכ-35 סניפים ברחבי הארץ, ובבעלותה ארבעה מפעלים המספקים לסניפים מוצרי בשר ומאכלי ים שאינם מיוצרים בדרך כלל בישראל.

באוקטובר 2009 רכשה חברת "הארגז השקעות" שבשליטת שלום חגי את השליטה ברשת המרכולים.[2]

רשת המרכולים נמצאת בשליטתה של החברה הבורסאית טיב טעם הולדינגס 1 בע"מ.[3] לחברת טיב טעם זרוע יצרנית בשם "טיב טעם תעשיות". כחלק משינוי ארגוני במהלך שנת 2002 הוקם מטה בראשות מנכ"ל (אל"ם במיל. אבי דדון) לחברת התעשיות. החברה ניהלה את מפעל היצור בעמק חפר, את פעילות משחטת "עוף העמק" ובהמשך גם רכשה את מפעל "מזרע".

ב-2011 נתח השוק של הרשת בישראל היה כ-3.3%.[4] בשנה זו, מונה אהרון מידן ליו"ר לא פעיל של הרשת.

פרשת הבשר המקולקל

ב-2006 שודר בתוכנית הטלוויזיה "כלבוטק" תחקיר שבו נחשף, באמצעות מצלמה נסתרת, חשד למכירת בשר לאחר תאריך התפוגה שלו. בתוכנית שומעים מנהל מחלקה מנחה את עובדיו לתבל היטב חלקי עוף (שנמכרו מתובלים), כך שלא יורגש ריח הריקבון. בעקבות התוכנית נערכה גם בדיקה של משרד הבריאות שאסר על הרשת למכור עוף מתובל. כיום מוכרת "טיב טעם" עוף טרי וקפוא בלבד, ללא תיבול. הפרשה גרמה לטיב טעם נזקים ישירים ועקיפים הנאמדים בכ-60 מיליון שקלים.[5] באוקטובר 2007 נערך תחקיר אחר של "כלבוטק" ובו נטען כי תנאי ההיגיינה במחסני הבשר של הרשת ירודים, ואף מסתובבים בהם חתולים. "טיב טעם" ניסתה למנוע את שידורי הפרומו לתוכנית, אך ללא הצלחה. לטענת החברה, מדובר בצילומים שבוימו על ידי עובדים ממורמרים של החברה, שהיו מועמדים לפיטורין. לעומתה טוען עורך "כלבוטק" כי החומר אמין ונמצא אצלו מזה זמן רב.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0