ישיבת ההסדר נתיבות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:מוסד לימודי

פרמטרים ריקים [ סגל הוראה, חלוקה מבנית ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

פרמטרים [ סוג מוסד ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

ישיבת אהבת ישראל
Logo yhn.gif
Flag of UNESCO.svg אתר מורשת עולמית
השתייכות ציונות דתית, ישיבות הסדר
תקופת הפעילות ה'תש"ס (2000) – הווה
מייסדים שמוליק בן שלום, הרב דוד אסולין, הרב ישראל פרידמן בן-שלום
בעלי תפקידים
מנהל שמוליק פרידמן בן-שלום
ראש ה הרב דוד אסולין, (לשעבר הרב ישראל פרידמן בן-שלום)
באחריות איגוד ישיבות ההסדר
תלמידים
כ-100
מיקום
מיקום נתיבות
https://www.yhn.co.il

ישיבת ההסדר "אהבת ישראל" היא ישיבת הסדר בנתיבות. הישיבה הוקמה בשנת ה'תש"ס (2000) ובה כמאה תלמידים, מתוכם כ-30 בפרק השירות הצבאי. הישיבה הוקמה על ידי הרב ישראל פרידמן בן-שלוםאדמו"ר מפאשקן), בנו שמוליק בן-שלום והרב דוד אסולין המכהן כראש הישיבה.

דרך ומטרות

הישיבה מדגישה את ערכי האחריות, התרומה לכלל והמחויבות האישית כלפי כל אדם מישראל, כמבוטא גם בשמה.[1] שם זה נבחר על ידי הרב בן שלום גם על שם ספרו של האדמו"ר מחסידות ויז'ניץ, הרב ישראל הגר, ועל שם הסבא ישראל מרוז'ין. הישיבה מדגישה ש”הדבקות בקב"ה היא בראש ובראשונה דבקות במידותיו, אשר כולן מידות של חסד, רחמים והשפעה לזולתו”.[2] כדי ליישם ערכים אלו מעודדת הישיבה התנדבות נרחבות בתחומי גמילות חסדים ותרומה לקהילה.[3] מסיבה זו הוקמה הישיבה בעיירת פיתוח.[4][5] הישיבה מעודדת את תלמידיה להמשך תרומה לקהילה ויצירת אינטגרציה עם תושבי הפריפריה גם לאחר סיום לימודיהם בה.[6]

הישיבה שואפת ”ליצור תודעה בה המושגים: 'אדם מאמין' ו'תלמיד חכם' מכילים בתוכם ערכים של חלוציות, אידיאליסטיות, אכפתיות ונשיאה בעול עם הזולת”.[2][4]

הלימוד בישיבה

גמרא

שיטת הלימוד בישיבה מכוונת ליישם את מסקנת התלמוד הבבלי במסכת קידושין, דף מ' עמוד ב', ש”תלמוד גדול, שהתלמוד מביא לידי מעשה” - יש להסיק מהלימוד מסקנות לחיי המעשה. הלימוד עושה שימוש בכלי לימוד פנומנולוגיים ומחקריים, בעיון בפסוקי הסוגיה ובמקורותיה המוקדמים והמקבילים.

מחשבה

בנוסף להתמקדות בכתבי הרמב"ם והראי"ה קוק, הישיבה גם הולכת לאורה של חסידות רוז'ין, שעל פי תפיסת ראשיה רואה את מהות החסידות בערכי כלל ישראל. בהקשר זה נלמדת בין השאר תורתם של הרב יעקב פרידמן (האדמו"ר מהוסיאטין) והרב עוזיאל. הרב פרידמן-בן שלום הוא נצר לשושלת רוז'ין, ולכן החיבור לתורת רוז'ין, שסיסמתה - ”לְבַל יִדַּח מִמֶּנּוּ נִדָּח” (ספר שמואל ב', פרק י"ד, פסוק י"ד).[7] בכך גם מתקשרת הישיבה למגמה הנאו-חסידית בציבור הדתי-לאומי. הרוח החסידית מתבטאת בישיבה גם בהתוועדויות ובניגונים מיוחדים מבית רוז'ין.

צוות חינוכי

הצוות החינוכי כולל את ראש הישיבה הרב דוד אסולין, מנהל הישיבה שמוליק בן-שלום, הרב אסף ברלינר, הרב מוטי מטלון, הרב חגי דביר והרב שמעון ישראלי (שלושת האחרונים הם בוגרי הישיבה). לצידם מלמדים גם הרב פרופ' עודד ישראלי וד"ר צבי צמרת (שמעביר תוכנית ייחודית בישיבה הנקראת "מבט חברתי", העוסקת בנושאים הקשורים לחברה הישראלית).

הרב בן-שלום לימד בישיבה בחסידות וגמרא עד מותו בשנת ה'תשע"ז. לאחר פטירתו ממשיך את דרכו בנו הושע פרידמן בן-שלום. תלמידי הישיבה נוסעים לטישים מרכזיים[דרושה הבהרה] הנערכים על ידו בשכונת גילה בירושלים.[8]

בעבר לימדו בישיבה גם הרב יוסי אליצור, הרב אלקנה שרלו, הרב אוריאל עיטם והרב דביר כהן.

פרסומים

  • נתיבה - מאמרים תורניים פרי עטם של רבני הישיבה, תלמידיה ובוגריה (שני כרכים).
  • אסופות - כתב עת לענייני אגדה (עד עתה יצאו שבעה גליונות), המביא פירות מלימוד האגדה בישיבה ומימי העיון באגדה המתקיימים בכל שנה לזכרו של תלמיד הישיבה אסף רדמן.
  • דרך המלך[9] - גזענות ואפליית גויים בהלכה, אלטרנטיבה הלכתית ומטא-הלכתית לספר תורת המלך. נכתב על ידי בוגר הישיבה, אריאל פינקלשטיין.
  • הזכירו לפניו - דיסק ניגוני רוז'ין שהוקלט על ידי תלמידי הישיבה

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0