מיץ תפוזים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־03:28, 6 בספטמבר 2019 מאת דויד (שיחה | תרומות) (החלפת טקסט – " מאוד " ב־" מאד ")
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כוס מיץ תפוזים

מיץ תפוזים הוא מיץ פירות המופק מסחיטת תפוזים. הוא נפוץ במדינות רבות בעולם, ונהוג לשתות אותו בארוחת הבוקר. ברזיל היא המובילה בייצוא של מיץ תפוזים, ואחריה ארצות הברית ובעיקר פלורידה, שם הוא נחשב ל"מיץ המדינה" הרשמי.

תפוז ממוצע יניב כ-90 גרם של מיץ. מלבד המים והסוכר שבו, מיץ התפוזים הוא מקור טוב לוויטמין C, לאשלגן ולחומצה פולית (ויטמין B9), המועילה לנשים בהיריון. יצרנים מסוימים מוסיפים למיץ חומרים מזינים אחרים, כגון סידן או ויטמין D, שאינם מצויים בתפוז באופן טבעי, ויש אף המוסיפים חומצת לימון. בשל החומצה, דרגת ה-pH של מיץ התפוזים היא בדרך כלל 3.5[1]. שתייה של מיץ תפוזים לאורך זמן יכולה על כן לשחוק את מעטה האמייל של השן.

ערך תזונתי

מיץ תפוזים נצבע לעיתים באופן מלאכותי כדי שצבעו יהיה כצבע קליפת התפוז.
תפוז
ערך תזונתי ל-100 גרם
מים 86.75 ג'
קלוריות 47 קק"ל
חלבונים 0.94 ג'
פחמימות 11.75 ג'
שומן 0.12 ג'
כולסטרול 0 מ"ג
ויטמינים
 ‑ ויטמין A 11 מק"ג
 ‑ ויטמין C 53.2 מ"ג
ברזל 0.1 מ"ג
סידן 40 מ"ג
אשלגן 181 מ"ג
סיבים תזונתיים 2.4 ג'
מקור: משרד החקלאות האמריקני
מיץ תפוזים
ערך תזונתי ל-100 גרם
קלוריות 45 קק"ל
חלבונים 0.7 ג'
פחמימות 10.4 ג'
שומן 0.2 ג'
כולסטרול 0 מ"ג
ויטמינים
 ‑ ויטמין A 10 מק"ג
 ‑ ויטמין C 50 מ"ג
ברזל 0.2 מ"ג
סידן 11 מ"ג
אשלגן 200 מ"ג
סיבים תזונתיים 0.2 ג'
מקור: משרד החקלאות האמריקני

כשסוחטים את התפוז והופכים את תוכנו למיץ, ריכוזם של חלק ממרכיביו יורד. בטבלאות משמאל מתוארים ערכו התזונתי של מיץ התפוזים ל-100 מ"ל, ולהשוואה, ערכו התזונתי של 100 גרם תפוז לא סחוט.

לוויטמין C שבתפוז ובמיץ התפוזים חשיבות רבה בגוף האדם. הוא חיוני לבריאות החניכיים והשיניים, ומחזק את המערכת החיסונית. הוא גם נוגד חימצון ועוזר במניעת סרטן, הזדקנות העור ומחלות כלי דם. הוויטמינים: A ו-E, המצויים בתפוז אף הם, חשובים מאד לגוף. החלק הפנימי הלבן של קליפת התפוז (אלבדו) עשיר בסיבים תזונתיים, ומקנה תחושת שובע. מיץ תפוזים עם חתיכות פרי יותר מזין מאשר מיץ בלעדיהן, בשל החומרים המזינים שהן מכילות. [דרוש מקור]

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ לפי טבלה באתר של האיגוד הבריטי למשקאות קלים (ראו גם מידע בערך על pH) .