נקניקייה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
נקניקייה היא סוג של נקניק מבושל. הנקניקייה היא מוצר בשר העשוי מבשר טחון בתוספת תבלינים הארוז לרוב בעטיפה העשויה ממעי בעל חיים או מחומר פלסטי. המצאת הנקניקייה מיוחסת ליוהאן גאורג לאהנר, בעל חנות בשרים בווינה, במאה ה-19.
נקניקייה תעשייתית עוברת תהליך בישול בקיטור במהלך הייצור ולכן אין חובה לבשלה טרם האכילה, אלא לשם חימומה וקבלת טעם עשיר יותר. לצורך העשרת הטעמים ניתן לבשלה, לטגנה, לצלותה או לאפותה. נקניקיות ״מסורתיות״ כדוגמת אלו אשר נמכרות אצל קצבים אינן מבושלות מראש אלא עטופות במעיים ויש לבשלן טרם האכילה.
יש הנוהגים להגיש נקניקייה בלחמנייה, עם סלטים ורטבים שונים. לעיתים קרובות נקניקיות אלו נמכרות בדוכני מזון מהיר.
ישנן גם נקניקיות לצמחונים, שאינן עשויות מבשר אלא מטופו, אגוזים, קטניות וחלבון סויה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: נקניקיה |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: נקניקים ונקניקיות |
- בלדד השוחי, למה קוראים לנקניקיה הוט דוג?, באתר ערוץ עשר
- אילי תימור, קטנות בצלחת: נקניקיות, באתר ynet, 23 ביולי 2007
- גומבוץ סלע, אני ואתה ננקנק את העולם, באתר ynet, 28 במאי 2002
- מירב קריסטל, המוצר הישראלי המצטיין: משה בתיבה צמחוני, באתר ynet, 26 באוקטובר 2010