סוכנות החלל האירופית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־18:03, 6 בפברואר 2018 מאת עידו (שיחה | תרומות) (יבוא מוויקיפדיה)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:סוכנות ממשלתית

פרמטרים [ הקמה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

פרמטרים ריקים [ פירוק, חותמת ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

סוכנות החלל האירופית
European Space Agency
ESA LOGO.svg
מידע כללי
תחום שיפוט אוסטריהאוסטריהאיטליהאיטליהאירלנדאירלנדאסטוניהאסטוניהבלגיהבלגיהבריטניהבריטניהגרמניהגרמניהדנמרקדנמרקהולנדהולנדהונגריההונגריהיווןיווןלוקסמבורגלוקסמבורגנורווגיהנורווגיהספרדספרדפוליןפוליןפורטוגלפורטוגלפינלנדפינלנדצ'כיהצ'כיהצרפתצרפתרומניהרומניהשוודיהשוודיהשווייץשווייץ
סוכנות קודמת ESRO
מנכ"ל יוהאן דיטריך (יאן) ורנר (גרמני)
מטה מרכזי פריז, צרפת
תקציב 5.75 מיליארד € (2017)
ESA

סוכנות החלל האירופיתאנגלית: European Space Agency, בקיצור ESA או איס"א) היא השער של אירופה לחלל. משימתה היא לעצב ולפתח את יכולות החלל של מדינות אירופה ולהבטיח כי ההשקעה בחלל תמשיך לספק יתרונות לאירופים.

בסוכנות חברות 22 מדינות (נכון לפברואר 2017), המאגדות את המשאבים הפיננסיים והאנושיים שלהן לתוכנית משותפת שהיא מעבר ליכולתה של כל אומה אירופית בודדת. 22 המדינות הן אוסטריה, איטליה, אירלנד, אסטוניה, בלגיה, בריטניה, גרמניה, דנמרק, הולנד, הונגריה, יוון, לוקסמבורג, נורווגיה, ספרד, פולין, פורטוגל, פינלנד, צ'כיה, צרפת, רומניה, שוודיה ו-שווייץ. בנוסף, משתתפת קנדה בכמה פרויקטים תחת הסכמי שיתוף פעולה.

לא כל מדינות האיחוד האירופי חברות בסוכנות החלל האירופית, וכן לא כל חברות הסוכנות חברות גם באיחוד האירופי (שווייץ ונורווגיה אינן חברות באיחוד האירופי). פירוש הדבר שסוכנות החלל האירופית היא ארגון עצמאי לחלוטין, אף כי יש לו קשרים טובים עם האיחוד האירופי אשר לו אסטרטגיית חלל משותפת עם הסוכנות.

מטה הסוכנות נמצא בפאריס, ויש כמה מרכזים באירופה המשמשים לפעילויות שונות. הידוע שבהם נמצא בדארמשטט, גרמניה, שם פועל חדר הבקרה המשמש, בין היתר, את משימת מארס אקספרס.

מרכזים נוספים הם:

  • ESTEC – המרכז האירופי למחקרים ולטכנולוגיה של חלל שבו מתכננים את מרבית החלליות של סוכנות החלל האירופית והוא נמצא בנורדויק שבהולנד.
  • ESOC – מרכז תפעול החלל, האחראי לשליטה על הלוויינים והחלליות של הסוכנות בדארמשטט, גרמניה;
  • EAC – מרכז האסטרונאוטים האירופי, שבו מתאמנים אסטרונאוטים למשימות עתידיות, שוכן בקלן, גרמניה;
  • ESRIN - מכון חקר החלל האירופי נמצא בפרסקאטי, שליד רומא. הוא אחראי על איסוף, אחסון והפצה של נתוני לוויינים לכל שותפי הסוכנות, ומשמש כמרכז המידע הטכנולוגי של הסוכנות.
  • המכון האירופי למדיניות חלל (ESPI) - מכון מחקר לחקר היבטים שונים של מדיניות חלל הנוגעים לתוכניות החלל של אירופה. מושבו של המכון בווינה.

בנוסף, לסוכנות יש משרדים בארצות הברית, רוסיה ובלגיה, בסיס שיגורים בגיאנה הצרפתית ומרכזי מעקב בכמה מקומות בעולם.

ה-EAC, מרכז האסטרונאוטים האירופי בקלן, גרמניה

תוכנית Young Engineers Satellite

תוכנית YES מאפשרת לצעירים אירופים הלומדים לתארים בתחום הנדסת חלל, פיזיקה, הנדסת מכונות, הנדסת חשמל ועוד להציע הצעות ללוויין מחקר. ההצעה הזוכה ממומנת על ידי סוכנות החלל האירופית, והמהנדסים הצעירים זוכים להזדמנות יוצאת דופן להשתתף בפיתוח ובבנייה של לוויין. במסגרת זו נבנה לווין לניסוי טכנולוגיות YES-2.

ראו גם

קישורים חיצוניים

  • navipedia - אנציקלופדית נווט מקוונת קהילתית, בחסות סוכנות החלל האירופית
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0