סליבוביץ'

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־19:33, 20 ביוני 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (גרסה אחת יובאה: ייבוא מוויקיפדיה העברית: ראה רשימת התורמים)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מבחר בקבוקי סליבוביץ

סליבוביץ'ישראל נקרא גם: שליבוביץ או שליבוביצה) הוא משקה אלכוהולי נטול צבע המיוצר ממיץ שזיפים מזוקק ומותסס. המשקה דומה לברנדי ומכונה לעיתים בארצות דוברות אנגלית "ברנדי שזיפים". שייך לקטגוריית משקאות חריפים הנקראת ראקיה. תכולת האלכוהול יכולה לנוע בין 25%-70%, אולם בדרך כלל הטווח הוא בין 40%-45%.

מקור השם בנגזרות המילה הסלאווית šljiva (שזיף). המשקה קרוי šljivovica (שליבוביצה) בסרביה, сливова (סליבובה) בבולגריה, slivovka בסלובניה, šljivovica (שליבוביצה) בקרואטיה, šljivovica (שליבוביצה) בבוסניה, сливовица (סליבוביצה) במקדוניה, śliwowica (סליבוביצה) בפולין, şliboviţă (שליבוביצה) ברומניה, slivovica (סליבוביצה) בסלובקיה, slivovice (סליבוביצה) בצ'כיה ו-szilva pálinka (סליבה פאלינקה) בהונגריה.

בתהליך הייצור נמעכים השזיפים יחד עם גרעיני-שזיף שנטחנו. לאחר מכן מוסיפים למחית עמילן וסוכר ומניחים לתערובת לתסוס. הנוזל עובר תהליך של זיקוק. לבסוף, יישון משביח את טעמו של המשקה ואת ערכו. יצרני סליבוביץ' נוהגים ליישן את המשקה במשך 5–12 שנים בחביות עץ אלון.

סליבוביץ' הוא המשקה הלאומי של סרביה ומיוצר ברוב מדינות הבלקן הסלאוויות שבהן כ-70% מתנובת השזיפים (כ-424,300 טון לשנה) מופנית לייצור המשקה. סליבוביץ' הוא גם אפריטיף ודיז'סטיף מסורתי בקרב יהודים אשכנזים ממזרח אירופה. מכיוון שהמשקה מבוסס על שזיפים ולא על דגנים, הוא נחשב כשר לפסח.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סליבוביץ' בוויקישיתוף



Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0