פאלודה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־02:28, 1 בספטמבר 2019 מאת דויד (שיחה | תרומות) (החלפת טקסט – " מאוד " ב־" מאד ")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פאלודה ורדים

פַאלוּדֶה או פאלוּדַה הוא משקה דרום-אסיאתי קר ומרענן בעל מרקם דמוי סורבה המוגש בקיץ. המשקה פופולרי מאד בצפון הודו, פקיסטן ואיראן. המשקה היה אחד מהקינוחים הקפואים הראשונים בהיסטוריה, ויש עדויות לקיומו כבר בשנת 400 לפני הספירה.

מנת פאלודה

הפאלודה מבוסס על מים, גרגירי בזיליקום, רוזטה, סוכר, מי ורדים ומיץ לימון במתכון האיראני מוספות גם איטריות אורז ופיסטוקים ולעיתים גם גלידה איראנית מסורתית. לאחר ערבוב החומרים, מצונן המשקה ואגב כך מעורבב עד אשר מתקבל המרקם האופייני לו דמוי סורבה (ברד). ניחוח הפאלודה האופייני מתקבל ממי הוורדים ומהרוזטה.

הכנת הפאלודה בוצעה בעבר על ידי רוכלים במרכזי הערים אשר רקחו אותו וערבבו אותו בכלי מתכת מיוחד בעל דופן כפולה ומעטה חיצוני מבודד כאשר בתווך (מחוץ לתא הפנימי) נדחס קרח שמצנן את המשקה עד לקבלת המרקם הרצוי. כיום מתבצעת הכנת הפאלודה על ידי מכונת ערבוב והקפאה חשמלית. בישראל נמכר הפאלודה בדרום תל אביב ובמקומות בהם קיימת קהילת יוצאי איראן. לפי המסורת של קהילת יוצאי איראן, היה נהוג לשתות הפאלודה בסגנון התפוחים, לאחר צום יום הכיפורים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פאלודה בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0