פינו נואר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־03:48, 2 בספטמבר 2019 מאת דויד (שיחה | תרומות) (החלפת טקסט – " מאוד " ב־" מאד ")
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

פּינוֹ נוּאַרצרפתית: Pinot noir) הוא זן ענבים המשמש לייצור יין אדום. מקורו של הזן הוא בחבל בורגון, צרפת.

הזן של ענביי הפינו-נואר גדל בכל רחבי העולם, אך בעיקר במקומות בהם קיימים תנאי אקלים קרירים. העלים שלו מתאפיינים בכך שהם קטנים בגודלים ביחס לזנים אחרים מהם מפיקים יין אדום כמו קברנה סוביניון וסירה, והפרי עצמו מזכיר במבנהו ובצורתו אצטרובל. הזן רגיש מאד להשפעה חזקה מדי של קרני אור השמש, לרוחות, לקרה וגם לקרקע עליה הוא גדל, ולכן נחשב לקשה מאד לגידול. לתנאי האקלים יש השפעה ישירה על טעם של הענבים מהם מפיקים את היין.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פינו נואר בוויקישיתוף

תבנית:סוגי יין

NCI iced tea.jpg ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות ובנושא בוטניקה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.