קלייה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־15:45, 5 ביוני 2018 מאת שרגא (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:קלייה יובאה: ייבוא מוויקיפדיה העברית: ראה רשימת התורמים.)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פולי קפה קלויים
קלי

קלייה היא שיטת בישול המייבשת סוגי מזון מסוימים באמצעות שימוש בחום יבש (בין אם מדובר באש גלויה, ובין אם מדובר בתנור).
הקלייה גורמת לייבוש המזון באמצעות אידוי הנוזלים שבו, וכן לקרמליזציה של הסוכרים שבמזון ולהתרחשות תגובות מייאר ולכן משנה את טעמו של המזון הניקלה.

סוגי מזון לקלייה

קישורים חיצוניים


Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.