רב-סוכר
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
ערך מחפש מקורות
| ||
ערך מחפש מקורות |
רב-סוכרים (Polysaccharides, glycans) הן פחמימות מורכבות המורכבות ממספר רב של מולקולות חד סוכר, הקשורות זו לזו בקשרים גליקוזידיים. מולקולות רב-סוכר מכילות לרוב שרשראות ארוכות בשילוב פיצולים. בשל כך, לרוב אינם מסיסים במים ואינם מתוקים כמו אוליגו-סוכרים ודו-סוכרים.
כאשר כל יחידות החד-סוכר במולקולה זהות, היא נקראת גם הומופוליסכריד וכאשר מצויות בה יחידות שונות, היא נקראת הטרופוליסכריד.
רב-סוכרים מוגדרים כביופולימרים.
רב-סוכרים עיקריים
- עמילנים: הצורה שבה סוכר נאגר בתאים בצמח. פולימרים של מולקולות גלוקוז המחוברות בקשרי אלפא. עמילוז הוא שרשרת לינארית של כמה מאות מולקולות גלוקוז. עמילופקטין הוא מולקולה מסועפת הבנויה מכמה אלפי מולקולת גלוקוז.
- גליקוגן: הצורה שבה סוכר נאגר בתא בבעלי חיים. פולימר מסועף של גלוקוזים המחוברים בקשרי אלפא.
- תאית (צלולוז): רב סוכר המרכיב דופן תא צמחי. פולימר מסועף של גלוקוזים המחוברים בקשרי בטא.
רב-סוכרים נוספים
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: הומופוליסכריד |
ערך מילוני בוויקימילון: הטרופוליסכריד |
ערך מילוני בוויקימילון: רב סכר |