תאו מים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןתאו מים
תאו מים עם רוכבת בתאילנד
תאו מים עם רוכבת בתאילנד
מצב שימור
מצב שימור: מבוית
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: מכפילי פרסה
משפחה: פריים
תת־משפחה: פרים
סוג: תאו
מין: תאו מים
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Bubalus bubalis
תחום תפוצה
2004buffalo.PNG

תאו מים או באפלו מים אסייתי (שם מדעי: Bubalus bubalis) הוא בעל חיים גדול דמוי שור, המשמש לעיתים קרובות כמקנה בתת היבשת ההודית, וכן גם בדרום אמריקה, בדרום אירופה, בצפון אפריקה ועוד.

בשנת 2000, ארגון המזון והחקלאות של האומות המאוחדות העריכו כי יש 158 מיליון תאו המים בעולם, וש-97% מהם (כ-153 מיליון) נמצאים באסיה. בצפון אוסטרליה טופחו אוכלוסיות פרא, וזהו המקום היחידי בעולם שאינם מצויים בסכנת הכחדה, ואף חוקיים לציד. אוכלוסיות הפרא המידלדלות הן בהודו, בבנגלדש, בנפאל, בבהוטן, ובתאילנד. כל הזנים והגזעים המבויתים מוצאם מאב קדמון משותף אחד, התאו האסייתי, הנמצא כעת בסכנת הכחדה. תאו המים המבוית נוצר כתוצאה מאלפי שנים של רבייה סלקטיבית, כנראה בתת-היבשת ההודית או בדרום מזרח אסיה.

התאו משמש למשא, לבשר ולחלב. גללי התאו משמשים כדשן, ואף לדלק לאחר ייבוש. בקנבורי בתאילנד, בפקיסטן, בדרום מערב קרנטקה בהודו, יש מרוץ תאו שנתי המכונה קאמבאלה.

הסוג המכונה "תאו" כולל את המינים תאו מים, תאו אסייתי, תאו הפיליפינים, אנואה השפלה, אנואה ההרים, שהם מינים אסייתיים. מוצאו של התאו האפריקני אינו ברור, אך חוקרים סבורים שהוא אינו קרוב של תאו המים.

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא תאו מים בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0