תחליב
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
תַּחְלִיב (בלועזית: אֵמוּלְסְיָה) הוא קולואיד של נוזל בנוזל שאינם מתערבבים או ממסים זה בזה, למשל מים ושמן. תחליבים מתאפשרים הודות להמצאות חומר מתחלב, המאפשר להם ערבוב ללא היפרדות. מיונז הוא דוגמה לתחליב, שבו מים ושמן מעורבבים בחלמון ביצה, המהווה חומר מתחלב. קיימים מספר רב של חומרים מתחלבים, בין השאר לציטין, ואלו משמשים לתעשייה בתחומים כגון הנדסת מזון, ייצור צבעים ועוד.
לתחליבים שונים עמידות שונה, התלויה בחומרים המעורבבים והאלמנט המתחלב. בהינתן זמן מספיק - תחלש פעולת המתחלב עד למצב בו ייפרדו המתחלבים לחלוטין, לחומר שומני הצף על פני הנוזל המיימי.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: אמולסיה |
- ד"ר אבי סאייג, כיצד ניתן להפריד אמולסיה של מים ושמן?, באתר מכון דוידסון לחינוך מדעי, 18 במרץ 2012
- ד"ר נעמי זיו, מערק ועד מיונז: טיפות מרחפות בנוזל, באתר "מדע בצלחת", 29 באוגוסט 2011
- What are Emulsions?, סרטון באתר יוטיוב