הרב יצחק לעזער

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רבי יצחק לעזער

הרב יצחק שמואל אהרן לעזער הוא משפיע ברסלבי, תלמידו של הרב אליעזר שלמה שיק. לאחר פטירת רבו קיבלו אותו חלק מתלמידיו כמנהיגם.

ביוגרפיה

נולד בשכונת פלטבוש בניו יורק לבנימין בייניש לעזער, בבית ממוצא חסידי-גליציאני. הוא צאצא של רבי אלימלך מליז'נסק ורבי מנחם מענדל לעזער אב"ד סטריזוב וטארנא בעל ה"שובע שמחות". למד בישיבת פונוביז' בבני ברק, לאחר מכן עבר לישיבת לייקווד, שם התקרב לחסידות ברסלב ולמורו ורבו הרב שיק, על ידי הרב שלמה מאייער - רב קהילת ברסלב-לייקווד שלמד בישיבה.

בחנוכה ה'תשל"ו התקרב לחסידות ברסלב הכיר את הרב שיק ומאז הפך לתלמיד קרוב. רבו הפקיד בידו, את עריכת שיחותיו שהודפסו לאחר מכן בספר "תוך הנחל" ובספר "שיחות מוהרא"ש" - יצויין, כי הרב שלל כל מסירה של דברים בשמו על ידי אנשים אחרים, מלבד המאמרים המובאים בספרים אלו[1].

הוא התגורר בשכונת בורו פארק בברוקלין והחזיק דירות באומן וביבנאל, שם היה מבקר לעיתים תכופות.

במהלך שנת תשע"ה מינו אותו בהדרגה חלק מתלמידי הרב שיק לממשיכו ונפתח בית מדרש בראשותו בשכונת מגוריו בברוקלין. בהילולת רבי נחמן מברסלב ביבנאל בשנת תשע"ו הכתירו הרב דניאל בוים[2]. אל המינוי הצטרפו רבני בית ההוראה של חסידי ברסלב ביבנאל. הרב לעזער עצמו סירב לקבל את המינוי ובמשך תקופה הפסיק לבוא לישראל. לאחר כמה חדשים הסכים להיות "משפיע רוחני" בלבד לבאים אליו, ללא עיסוק בהנהגת הקהילה. במחלוקת על נכסים ביבנאל בין בנו של הרב שיק, משה, ובין אחרים בקהילה, פעל הרב לעזער להשכין שלום בין הצדדים[3].

הוא מרבה לדבר על "החיים הטובים" האמתיים שלהם זוכה מי שמתנהג על פי הדרכותיו של רבי נחמן, כולל לימוד תורה, התבודדות והקפדה יתרה על שלום בית וכבוד האישה.

הרב לעזער מעביר שיעור שבועי מדי יום רביעי בעברית, שיעור שהחל בשידור חי בעת מגוריו בארה״ב, וכיום נמסר ביבנאל, השיעור מודפס בעלון בשם "אשי ישראל".

בראש השנה תשע"ט נוסד מניין בראשותו בעיר אומן באוהל שהכיל קרוב לאלף מקומות ישיבה. בראש חודש תמוז תשע"ט הניח במקום את אבן הפינה לבניין "קלויז מוהרא"ש" העתיד להבנות במקום, סמוך לציון רבי נחמן מברסלב.

בחודש שבט תש"פ לקראת יום ההילולא החמישי של רבו הוציא לאור את הספר "חיי מוהרא"ש".

במהלך שנת תשפ״א, העביר את מגוריו לארץ ישראל, וקבע את מושבו ביבנאל, מדי פעם יוצא למסור שיעורים ודרשות בכל קהילות היכל הקודש ברחבי הארץ.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0