אנדוני אדוריס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אנדוני לואיס אדוריסספרדית: Andoni Luis Aduriz; נולד ב-13 ביוני 1971 בסן סבסטיאן) הוא שף ספרדי.

ביוגרפיה ועל המסעדה

התלמד במסעדת זוברואה שבאויארצון אצל השף הילאריו ארבלאיץ ואצל לואיס ניישל בברצלונה ב-1991; התלמד במסעדת ארזאק של חואן-מארי ארזאק ב-1992, אצל אראמביד פרנון בלה פירינה בסאן ז’ואן לוס-דוניבאני לואיצונה ב-1992. התלמד במסעדת אקלארה של פדרו סוביחאנה בסן סבסטיאן ב-1992. התלמד במסעדת אל בולי של פראן אדריה ברוסאס בשנים 1993 ו-1994 והתלמד אצל מרטין בראסאטגי בלאסארטה ב-1995.

ב-1998 פתח אנדוני את מסעדת מוגאריץ בארנטריה, דרומית לפאסאי. ב-2001 בחרו בו Premio Bidasoa (‏25 עיתונאי האוכל המובילים בספרד) לשף הצעיר הטוב ביותר. ב-2001 בחרה בו האקדמיה הספרדית לגסטרונומיה נבחר לשף השנה. ב-2003 בחר Canal Cucina במוגאריץ למסעדה הטובה ביותר. המסעדה מחזיקה בשני כוכבים במדריך מישלן האדום (2011).

במסעדה 50 מקומות ועובדים בה 35 אנשים.

דירוג במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם

  • 2006 - מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-10 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם.[1]
  • 2007 - מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-7 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם.[2]
  • 2008 - מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-4 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם.[3]
  • 2009 - מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-4 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם.[4]
  • 2010 - מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-5 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם.[5]
  • 2011 - מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-3 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם.[6]

ספרים שחיבר

מחבר

Es responsable de la prestigiosa colección Cuadernos de Mugaritz.

  • Foie gras. Ed. Gourmandia Año: 2003 מסת"ב 84-932288-1-8
  • Clorofilia. Editor: Gourmandia Año: 2004 Páginas: 240מסת"ב 84-933853-0-1 2004 Gourmand World Cookbook Awards 2004 / Mejor libro de Chef del mundo / Mejor diseño de libro de cocina del mundo.[7]
  • Txikichef. Editor: Ed. Gourmandia Año: 2006 en Español y euskeraמסת"ב 978-84-933853-3-0 2006 Gourmand World Cookbook Awards: Mejor libro de cocina familiar y para niños

מחבר שותף

  • La joven cocina vasca (1996)
  • Cuadernos de cocina de Martín Berasategui (1997)
  • El mercado en el plato, (1998).
  • Bestiarium gastronomicae (2004). Gyula Madarasz, Andoni Luis Adúriz, José Belmonte Rocandio. Editor: Gourmandia 2004 מסת"ב 978-84-935310-0-3 Este libro recibió el Gourmand World Cookbook Awards 2004 / Mejor libro de Chef del mundo / Mejor libro de ilustraciones cocina del mundo.
  • Diccionario botánico para cocineros (2007), Andoni Luis Adúriz y François-Luc Gauthier Editor: Gourmandia. מסת"ב 978-84-933853-5-4[8]
  • Los Bajos de la Alta Cocina (2009).

עורך שותף

  • Tabula bacalao (2003), Editorial Montagud, Barcelona. Elegido como mejor publicación editorial del 2003 por la guía Lo mejor de la gastronomía y el mejor libro del mundo en la categoría de pescados y mariscos del 2003 en el World Cookbook Awards de ese año.[9] Este libro está considerado una especie de Bíblia del bacalao.

לקריאה נוספת

  • שגיא כהן, מדריך מפה למסעדות הטובות בעולם, הוצאת מפה, תשס"ג 2003, עמ' 80.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0