אסורדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אסורדה
Açorda
Açorda à Alentejana 2.jpg
מאכלים
מטבח פורטוגזי
אזור מוצא אל-אנדלוס
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
מרכיבים עיקריים שום, כוסברה, ביצה

אסורדהפורטוגזית: Açorda) הוא מרק המורכב מלחם פרוס דק עם שום, כוסברה, שמן זית וביצה עלומה.

למרק גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גם גרסאות עם שרימפס ודג בקלה[1].

היסטוריה

מרק האסורדה הופיע לראשונה בפורטוגל במאה ה-5 לספירה, טרום המהפכה האיסלמית[2].

מאכל זה מזוהה עם המטבח הערבי והוא מיוחס להאשים איבן עבד מאנאף שהיה נוהג לאכול אותו עם דלעת, בשר ופירורי לחם.

עם הגעתם של המוסלמים לחצי האי האיברי בתחילת המאה ה-8, הגיע גם התורוד (Thurûd) שמכונה גם אסורדה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אסורדה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Açordas, www.virgiliogomes.com
  2. ^ [https://run.unl.pt/bitstream/10362/20916/1/acorda.pdf Uma sopa de pão, da Alta Idade Média à atualidade Açorda]
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0