בולו דה מל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בולו דה מל
מאכלים
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
מרכיבים עיקריים דבשה

בולו דה מלפורטוגזית: ˈbolu ðɨ ˈmɛɫ מילולית:עוגת דבש) היא עוגה מסורתית מאיי מדיירה.

היסטוריה

עוגה זו נחשבת לקינוח העתיק ביותר של איי מדיירה. העוגה נוצרה לראשונה במאה ה-15 תוך שימוש בתבלינים מאירופה והודו, היא נוצרה לראשונה על ידי נזירות במנזר סנטה קלרה בפונשל. העוגה פופולרית גם באיים האזוריים של פורטוגל[1].

מרכיבים

בולו דה מל הפכה לממתק פופולרי. העוגה עצמה מיוצרת באופן מסורתי עם דבשה, אולם בימינו רבים מכינים אותה עם דבש. בעוגה לעיתים קרובות מעורבים אגוזי מלך ושקדים. נהוג לא לחתוך את העוגה, אלא לקרוע חתיכות בעזרת הידיים[2].

בולו דה מל מיוצרת באופן מסורתי בסביבות 8 בדצמבר כך שהוא יהיה זמין לקנייה במהלך חג המולד, לעיתים קרובות העוגה מיוצרת במנות גדולות מספיק, כך שניתן יהיה ליהנות ממנו לאורך כל השנה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בולו דה מל בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Bolo de Mel-da-Madeira". נבדק ב-21 בדצמבר 2018. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Rafael Tonon, The 12 Must-Eat Portuguese Sweets, Eater, ‏2017-06-28 (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0