ג'רי מקנרני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ג'רי מקנרני
Jerry McNerney
דיוקנו של מקנרני בבית הנבחרים, 2014
דיוקנו של מקנרני בבית הנבחרים, 2014
לידה 18 ביוני 1951 (גיל: 72)
אלבקרקי, ניו מקסיקו, ארצות הברית
שם מלא ג'רלד מארק מקנרני
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה אוניברסיטת ניו מקסיקו
האקדמיה הצבאית של ארצות הברית
עיסוק פוליטיקאי
מפלגה Democratic Disc.svg המפלגה הדמוקרטית
דת נצרות קתולית[1]
חבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מדינת קליפורניה
3 בינואר 2007 – מכהן
(17 שנים)
→ ריצ'רד פומבו
מחוז בחירה מחוז הקונגרס ה-11 (2013-2007)
מחוז הקונגרס התשיעי (מאז 2013)

ג'רלד מארק מקנרניאנגלית: Gerald Mark McNerney; נולד ב-18 ביוני 1951) הוא פוליטיקאי אמריקאי, המכהן כחבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס התשיעי של מדינת קליפורניה, מאז 2007. בשנים 2013–2007 נספר מחוזו של מקנרני כמחוז הקונגרס ה-11. מקנרני, חבר המפלגה הדמוקרטית, מייצג את מרבית מחוז סן חואקין.

ביוגרפיה

מקנרני נולד באלבקרקי שבניו מקסיקו, בנם של רוזמרי (לבית טישהאוזר) וקולונל ג'ון א. מקנרני. הוא ממוצא אירי ושווייצרי. מקנרני למד באקדמיה הצבאית סנט ג'וזף השוכנת בהייז (Hays) שבקנזס, ולאחר מכן במשך שנתיים באקדמיה הצבאית של ארצות הברית בווסט פוינט. לאחר שעזב את ווסט פוינט בשנת 1971 כאות מחאה על מעורבות ארצות הברית במלחמת וייטנאם, נרשם לאוניברסיטת ניו מקסיקו שם השלים לימודי תואר ראשון ושני, וב-1981 קיבל תואר דוקטור במתמטיקה. עבודת דוקטורט שלו חגה סביב גאומטריה דיפרנציאלית, והתמקדה בהכללה של אופרטור לפלס-בלטרמי (אנ').

במשך שנים אחדות עבד מקנרני כקבלן עבור המעבדות הלאומיות סנדיה בבסיס חיל האוויר קירטלנד, כמומחה למיזמי ביטחון לאומי. ב-1985 קיבל תפקיד הנדסי בכיר בחברה "U.S. Windpower (Kenetech)". בשנת 1994 החל לעבוד כיועץ עסקי לענייני אנרגיה בתאגידים שונים בהם "PG&E", "מכון המחקר לחשמל וכוח" ו-"FloWind". בטרם נבחר לקונגרס, כיהן מקנרני כמנכ"ל חברת הזנק ב-2004 המייצרת טורבינות רוח, בשם "HAWT Power".

בבחירות 2004 התודד מקנרני לראשונה אל הקונגרס נגד ריצ'רד פומבו (אנ') במחוז הקונגרס ה-11 של קליפורניה בבית הנבחרים של ארצות הברית. בעידוד בנו, הוא נכנס למרוץ שבועיים לפני הבחירות המקדימות כמועמד שאליו ניתן להצבעה תוך רישום שמו באופן ידני על פתקי ההצבעה. מעמדו זה בפריימריז 2004 אושר ברוב דחוק. ללא התנגדות רצינית בבחירות המקדימות, זכה מקנרני בפריימריז והעפיל ליום הבחירות כהלליות כמועמד המפלגה הדמוקרטית. בבחירות אלה הפסיד ביחס של 61%-39%[2].

בתחילת סתיו 2005 השיק מקנרני את מסע הבחירות שלו לבית הנבחרים האמריקאי לקראת בחירות אמצע הכהונה ב-2006. ביוני 2006 זכה פעם נוספת במועמדות המפלגה הדמוקרטית לייצוג מחוז הקונגרס ה-11 עם 52.8% מהקולות, וגבר על סטיב פילסון, יקיר הממסד הדמוקרטי שזכה לתמיכתו. בשלהי יולי זכה מקנרני לתמיכה יוצאת דופן. פיט מקלוסקי וטום ניניו, שהתמודדו על מועמדות המפלגה הרפובליקנית נגד פומבו והפסידו לו, הביעו את תמיכתם במקנרני. בספטמבר הוגדר המחוז מ"רפובליקני בבטחה" כ"לטובת הרפובליקנים", עקב המומנטום שצבר מקנרני. ב-3 באוקטובר, סקר דעת קהל שהזמינה קרן הפעולה של הארגון "Defenders of Wildlife" הראה כי מקנרני מוביל על פומבו בפער של 2%. מגמת ההתחזקות של מקנרני לא דעכה, וב-7 בנובמבר ניצח את פומבו כשגרף 53% מקולות הבוחרים.

בשנת 2007 הצביע מקנרני כנגד חקיקה שמונעת מהמנהל לאכיפת הסמים לאכוף את האיסור ב-12 המדינות (כולל קליפורניה) המאפשרות שימוש במריחואנה רפואית. ב-2009 הצביע בעד חוק הגנת החולה וטיפול בר השגה. ב-2013 הציג מקנרני את "החוק לחינוך, טיפול ותקווה" במטרה לחדש ולהרחיב את התוכניות הנלחמות בשימוש במתאמפטמין תוך הרחבת הטיפול במכורים לסמים, במיוחד אמהות או נשים בהריון, ומתן מענקים למען שירותי בריאות הממגרים שימוש לרעה בסמים באזורי פריפריה[3]. באפריל 2018 ייסד מקנרני ביחד עם ג'ארד הופמן, ג'יימי רסקין ודן קילדי את "שדולת המחשבה החופשית בקונגרס", קבוצה של מחוקקים דמוקרטים התומכים בהפרדת הדת מהמדינה ובהתנגדות לאפליה של אתאיסטים, אגנוסיטיים, אנשי דת וחסרי דת[4].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ג'רי מקנרני בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ ההשתייכויות הדתיות של חברי הקונגרס ה-116 של ארצות הברית, מסמך מאת Pew Research Center (באנגלית)
  2. ^ A Tightly Contested Rematch in California, באתר NPR‏, 31 באוקטובר 2006 (באנגלית)
  3. ^ McNerney bill targets meth, באתר recordnet‏, 16 בפברואר 2013 (באנגלית)
  4. ^ ג'וליה מנצ'סטר, Dem lawmakers launch 'Freethought' congressional caucus, באתר The Hill‏, 30 באפריל 2018 (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0