האשה (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
האשה
Hachée
Hachee 1.jpeg

הַאשֶההולנדית: Hachée)[1] הוא נזיד מהמטבח ההולנדי מסורתי המבוסס על קוביות בשר, דגים או עופות וירקות.

מאפיינים

האשה על בסיס בשר בקר, בצל, חמאת תפוחים, לחם או לחמנייה ודבר מה חומצי כלשהו (בדרך כלל חומץ או יין) היא דוגמה טיפוסית למטבח ההולנדי המסורתי. לרוטב הבשר הסמיך מוסיפים ציפורן ועלי דפנה. הנזיד מוגש בדרך כלל עם תפוחי אדמה. הולנדים עשויים לשלב מדי פעם האשי עם הוטספוט.

מקור המנה

המילה hachée בצרפתית פירושה קצוץ או טחון, בהיותו חלק העבר של הפועל hacher – לקצוץ או לטחון. Hachées תוארו במזנונים מימי הביניים, אם כי המתכון המדויק בדרך כלל אינו מתואר. מקורו של התבשיל כנראה בשימוש חוזר בבשר שבושל בסיר הולנדי (דומה לפויקה) יחד עם ירקות שהיו זמינים באותו הזמן. הוסיפו יין או חומץ כדי להפוך את הבשר לרך יותר.[2]

הערות שוליים

  1. ^ "Hachée (pronounced in the French way)"
  2. ^ "37x Typisch Nederlandse eten. De beste gerechten". 12 בדצמבר 2021. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0