וורבאת

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
וורבאת
وربات
Jerusalem 274 (2462024232).jpg
מאכלים
סוג קינוח, מאפה
מטבח המטבח הסורי, המטבח הלבנוני, המטבח של ערביי ארץ ישראל
מוצא לבנט
מרכיבים עיקריים בצק פילו, רפרפת, סירופ

וָורבַּאתערבית: وربات) היא מאפה מתוק ערבי, דומה מאוד לבקלווה, העשוי שכבות בצק פילו וביניהן מילוי של חביצה בטעם וניל.[1] לעיתים מוסיפים למלית גם פיסטוקים, שקדים, אגוזים או גבינה מתוקה.[2] המאפה ממותק בסירופ מי סוכר, שלעיתים כולל מעט גרידת לימון.

לעיתים הוורבאת מוגש לצד קרם קשטה. אז, הוא קרוי וורבאת בל קשטה (وربات بالقشطة). קינוח זה נפוץ במיוחד בתקופת הרמדאן.[3] הוורבאת הוא קינוח פופולרי גם בלבנון, שם הוא ידוע בשם שאאביאת.

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ An 'iftar' feast, The Jerusalem Post | JPost.com (ב־American English)
  2. ^ The Sweets Story: When Syrians Come To Cairo, HuffPost, ‏2014-07-28 (באנגלית)
  3. ^ Christa Salamandra, A New Old Damascus: Authenticity and Distinction in Urban Syria, Indiana University Press, 2004-12-10, מסת"ב 978-0-253-11041-1. (באנגלית)
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0