ופל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

וָפֶל (מ-Wafel בהולנדית) הוא שמו של מאפה רך עליו נהוג לצקת תוספות מתוקות (ראו להלן). בישראל מכנים כך גם את החטיף המכונה "וַפְלָה" ו"בַּפְלָה", שבמדינות אחרות נקרא בין היתר וָפֶר (Wafer) וגוֹפְרֶט (Gaufrette)[1].

התחדיש העברי אֲפִיפִית משמש בשני המקרים, אך נראה שהוא נועד דווקא לתיאור החטיף ודומיו[2].

האם התכוונתם ל...

  • ופל (מאפה) – מאפה רך עליו נוהגים להוסיף סירופ, קצפת, שוקולד או גלידה
    • ופל בלגי – אחד מסוגי מאפה זה, גרסה צפון-אמריקאית לוופל בריסל (ומכאן הכינוי "בלגי")
  • ופל (חטיף) ("וַפְלָה", "בַּפְלָה") - ביסקוויט או חטיף פריך, לרוב מתוק
אחר

הערות שוליים

  1. ^ אין לבלבל עם גוֹפְרְ (Gaufre) שמתייחס דווקא למאפה ופל.
  2. ^ לפי האקדמיה ללשון העברית, הכפלת הפ"א נועדה לציון הקטנה (ראו מילים טעימות, באתר האקדמיה ללשון העברית, 29 בינואר 2012), ולכן "אפיפית" מתאימה יותר לתיאור החטיף, ביסקוויטים וגביעי גלידה, ופחות למאפה הוופל הגדול.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38408004ופל