טיוטה:משיח בכיכר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

משיח בכיכר (או בכינויו עצרת גאולה ומשיח) הוא שמם של שלושה כינוסים שהתקיימו בכיכר רבין בארגון 'האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה' בראשות הרב זמרוני ציק. הכינוס מנוהל על ידי חסידי חב"ד מהזרם המשיחיסטי, ופונה לציבור היהודי בישראל.

רקע

האגודה מארגנת ארבעה כינוסים בשנה[1] במרכז הארץ (ראשון לציון, תל אביב, בת ים) שבהם משתתפים על פי המארגנים כ-700–2,000 איש[2]. האגודה עורכת גם כינוסים גדולים יותר[3], ועל פי המארגנים בכינוסיה בכיכר רבין השתתפו כ-40,000 איש[4].

הכינוס הראשון

יו"ר 'האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה' - הרב זמרוני ציק, הקים לקראת שנת הקהל תשנ"ה את 'ועד כינוסי הקהל הארצי' ותחת הוועד אירגן את הכינוס הראשון של משיח בכיכר מלכי ישראל (כיום 'כיכר רבין')[5] בתאריך כ"ח בסיון. בכינוס זה פורסם לראשונה בפומבי וידאו של רבי מנחם מנדל שניאורסון מעודד את שירת 'יחי אדוננו' טרם שחלה[6]. בין אלו שהביעו את תמיכתם לכינוס הרב מרדכי שמואל אשכנזי, הרב יוסף יצחק וילשאנסקי, חה"כ רון נחמן פרופסור אבנר חי שאקי, רה"ע מגדל העמק שאול עמור והרב שלום דובער וולפא[7].

הכינוס השני

קובץ:04-07-2016-22-29-26-22-page-001-740x1047.jpg
מודעת הפרסום לכינוס

בשנת הקהל, תשע"ו, אורגן שוב כינוס בכיכר רבין. הכינוס התקיים בתאריך ד' בתמוז ותמכו בו עשרות רבנים שביקשו להשתתף בו[8]. בין הרבנים שהגיעו לכינוס, נאמו דוד פלדמן, אריה קינג, זמרוני ציק והופיעו בו אריאל זילבר, מוטי שטיינמץ, יובל טייב ואבי פיאמנטה.

קובץ:פרסום משיח בכיכר.jpeg
פרסום על אוטובוס

כינוס זה פורסם באופן משמעותי. חלק מפרסום הכינוס התבצע על ידי התוועדויות ברחבי הארץ בהם הניע המתוועד הרב זמרוני ציק את המשתתפים לכינוס ולאחריהם התקיים כנס פעילים בו דנו אודות הכינוס[9], תליית שלטי ענק בכביש איילון[10], שלטי מדבקה על אוטובוסים[11], כמו כן פורסם הכינוס באתרי חדשות[12] ועיתונים מקומיים.

הכינוס השלישי

הרב ציק הבין מהמקום שבו פתח את הספר אגרות קודש שעליו לערוך כינוס נוסף[13], הוחלט גם בשנת ה'תשע"ח לקיים את האירוע בכיכר רבין אלא שבשונה מכל שנה הכינוס התקיים בי"ב בתמוז - חג הגאולה של אדמו"ר הריי"צ ונערך בו גם קידוש לבנה. מאחר שהתשובה הגיע בחודש שבט, ההכנות לכינוס החלו מיד. בט"ז בסיוון נפטר הרב זמרוני לאחר כחודש שחלה ללא יכולת תפקוד וצוות האגודה המשיכו לארגן את הכינוס. גם באירוע זה תמכו עשרות רבנים וביקשו להשתתף בו[14]. 40 יום קודם הכינוס החלה לפרסם האגודה פתגם בקשר לגאולה או לתאריך י"ב תמוז[15], הקמפיין נקרא 'השליחות היחידה'[16].

פולמוס סביב הכינוס

בעקבות פניה של שדולת הנשים לראש העיר רון חולדאי שלא יאפשר את קיום העצרת עם מחיצה בטענה שאין כאן שוויון מגדרי, הודיע חולדאי שהוא מבטל את העצרת. בז' בתמוז בהחלטת השימוע שנערך בעיריית תל אביב, הודיעה העירייה כי תאפשר לקיים את האירוע בהפרדה בין נשים לגברים, אך "ללא מחיצה פיזית"[17].

למחרת, האגודה הגישה עתירה לבית המשפט לעניינים מנהליים וכיממה קודם האירוע נערך המשפט, השופט קובי ורדי מתח ביקורת כבידה על העירייה שאישרה תחילה את האירוע ולאחר מכן ביטלה אותו ופסק שמאחר והעירייה כבר נתנו את האישור הוא לא יהיה ניתן לביטול[18]. עיריית תל אביב הודיעה בעקבות זאת, כי מעתה לא תאשר קיום אירועים בהפרדה. הדבר גרם לסערה עזה בתקשורת שראיינו את מארגני הכינוס בחדשות והאירוע התפרסם מאוד. בנוסף לכלי התקשורת, הכינוס התפרסם על ידי הדבקת פרסומת על למעלה מ-100 מוניות שירות[19] והדפסת מדבקות מיוחדות לשמשה האחורית של הרכב[20].

בי' בשבט תש"פ, בכינוס שנערך על ידי האגודה למען הגאולה לציון 70 שנה לנשיאותו של רבי מנחם מנדל שניאורסון באודיטוריום סמולרש של האוניברסיטה בתל אביב הנחשב לאחד האולמות הגדולים בעיר, הנהלת האולם החליטה שהיא לא מסכימה לערוך אירועים בהפרדה באולם וחברי האגודה ענו לה שאינה יכולה לבטל לאחר שכבר נתנה הסכמה לאירוע. לאחר דין ודברים הנהלת האולם אפשרה לקיים את האירוע תוך הצהרה שהעניין היה 'תקלה' ובעתיד הם לא יתנו לזה לקרות[21].

קישורים חיצוניים

פרסום בכלי התקשורת
משיח בכיכר תשנ"ה
משיח בכיכר תשע"ו
משיח בכיכר תשע"ח

הערות שוליים

  1. ^ YouTube full-color icon (2017).svg 26 שנה לאגודה למען הגאולה - סיכום הכינוסים, סרטון באתר יוטיוב
  2. ^ אלפים השתתפו בעצרת גאולה ומשיח לכבוד ג' בתמוז, באתר חב"ד אינפו
  3. ^ כינוס פעילים - משיח בכיכר, באתר הגאולה
  4. ^ מגזין פנסאים עמ' 10-27קובץ PDF
  5. ^ שיחת הגאולה גליונות 1197-1198קובץ PDF
  6. ^ הרבי מעודד יחי בפעם הראשונה - ט"ו באייר ה'תשנ"א, באתר הגאולהסמל וידיאו מחודש 5.svg
  7. ^ YouTube full-color icon (2017).svg סיכום של הכינוס בכיכר מלכי ישראל, סרטון באתר יוטיוב
  8. ^ קריאת קודש להשתתף במעמד
  9. ^ כנס פעילים - משיח בכיכר
  10. ^ גליון פנסאים עמ' 14
  11. ^ אוטובוס מודבק בפירסום העצרת
  12. ^ צבי שיימן, ‏רבבות חגגו בתל אביב הקבלת פני משיח בכיכר, באתר "סרוגים"
  13. ^ לוי קליימן, המשיח ניצח את הגלות, באתר חב"ד אינפו
  14. ^ רבנים, ראשי ישיבות ומשפיעים בקריאת קודש, באתר חב"ד אינפו
  15. ^ קמפיין הסברה מיוחד ברשת לקראת עצרת הענק
  16. ^ קטעי גאולה ומשיח - הסבר קצר
  17. ^ מארגני 'משיח בכיכר' בהודעה רשמית לתקשורת, באתר חב"ד אינפו
  18. ^ ידיעות אחרונות: המשיח ניצח את העירייה
  19. ^ בכל רחבי הארץ: משיח בכיכר על גבי מוניות הגאולה, באתר חב"ד אינפו
  20. ^ גם בתחבורה: ההכנות למשיח בכיכר בעיצומם, באתר חב"ד אינפו
  21. ^ אור קשתי, אוניברסיטת תל אביב השכירה לחב"ד אולם לאירוע שהתקיים בהפרדה מגדרית, באתר הארץ
Logo hamichlol 3.png
הדף באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0